Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την 12 Μαρτίου 2009 καταρτίσθηκε το παρακάτω πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου για το Καλοκαίρι 2009:

Κυριακή 5 Απριλίου 2009, 16:30: Αναβίωση Εθίμου «Τα Τσάκνα» στον Προφήτη Ηλία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δολίχης.

Κυριακή των Βαΐων – 12 Απριλίου 2009, 11:00: Χορευτική Εκδήλωση «Οι Λαζαρίνες», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δολίχης.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, 9:00 – 12:00: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αγροτικό Ιατρείο Δολίχης.

Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου 2009: Συμμετοχή στο διήμερο Πολιτισμού και Προβολής της περιοχής Ολύμπου και Επαρχίας Ελασσόνας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δολίχης. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου «Περραιβία» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και συμμετέχουν Σύλλογοι της Επαρχίας Ελασσόνας, Σύλλογοι αποδήμων Ελασσονιτών Θεσσαλονίκης, Δήμοι και Κοινότητες της Ελασσόνας.

Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου 2009: Διήμερες εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης, με μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009, 21:00: Διοργάνωση 2ου Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» με ομιλίες αρχαιολόγων, μουσική και χορευτικές παραστάσεις.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, 20:30: Παραμονή του Προφήτη Ηλία. Μέγας Εσπερινός και ολονύχτιο γλέντι στη κορυφή του ομώνυμου λόφου.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009: Εκδήλωση για τον Κλεφταρματολό Τσακνάκη Νικόλαο.

Τετάρτη – Πέμπτη 5-6 Αυγούστου 2009: Πανηγύρι Δολίχης.

Τετάρτη 5 Αυγούστου: Μέγας Εσπερινός, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βυζαντινό Ναό. Ακολουθεί δημοτική – λαϊκή βραδιά στην πλατεία της Δολίχης.

Πέμπτη 6 Αυγούστου: Πανηγυρική Θεία Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και δημοτική – λαϊκή βραδιά στην πλατεία της Δολίχης.

Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και δύο εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή – χοληστερίνη και τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην ανθρώπινη υγεία αντίστοιχα, με ομιλίες ειδικών. Επίσης θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δολίχη στην Περραιβική Τρίπολη» του εκπαιδευτικού – συγγραφέα κ. Σπ. Μπούμπα που θα εκδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Κατά την περίοδο των παραπάνω εκδηλώσεων που θα γίνονται στη Δολίχη, ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το Λαογραφικό Μουσείο θα παραμένουν ανοικτά για τους επισκέπτες.