Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες)

Με δικό του περίπτερο συμμετέχει ο Πολιτιστικός  Σύλλογος στο διήμερο Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη 9-10 Μαΐου το οποίο θα περιλαμβάνει λαογραφικό υλικό, φωτογραφίες, προβολές παρουσιάσεων φωτογραφιών και βίντεο μέσω τηλεόρασης.

diimero9-10may

Θα προβάλλονται από παραγωγούς τοπικά προϊόντα όπως κρασιά, τσίπουρο, γλυκά κλπ ενώ το γυναικείο χορευτικό συγκρότημα θα χορέψει την Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις που αποτελούν συνδιοργάνωση του Δικτύου Συλλόγων Επ. Ελασσόνας «Περραιβία» και των Συλλόγων Λιβαδιωτών, Πυθιοτών, Κοκκινοπλιτών κ.α. Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθούν στην Αποθήκη Α & Γ ΟΛΘ στο Λιμάνι.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από 11:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

Περιληπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 9/5: 12:00-γαστρονομία, απόγευμα-παρουσιάσεις,  20:00-χαιρετισμοί, 20:20-χορευτικά συγκροτήματα και 21:20-δωρεάν παραδοσιακό γλέντι με χορό και τοπικές γεύσεις με συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων και των επισκεπτών.

Κυριακή 10/5: Πρωί-παρουσιάσεις (ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τοιχογραφίες εκκλησιών, λαϊκός πολιτισμός κλπ), 13:00-παραδοσιακό τραπέζι και χορός για όλους τους επισκέπτες με εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων, 8:30-αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι Ξαρχάκο κ.α.) από την ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας.

Παράλληλες Δράσεις: Έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακή στολή, έντυπος τύπος εποχής, μικροκατασκευές, ζωγραφική.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες)