ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Ταχ. Δ/νση: 6ης Οκτωβρίου 57
Τ.κ.: 40200  Ελασσόνα
Τηλ.: (0030)24930 22610
Fax. : (0030)24930 22310 Ελασσόνα, 02/04/2009

Ο Δήμος Ελασσόνας, σε συνεργασία  με τους Δήμους και τις Κοινότητες της Επαρχίας Ελασσόνας και  το Δίκτυο Συλλόγων Επ. Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία», συνδιοργανώνουν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας στις 10, 11 και 12 Ιουλίου με τη συμμετοχή αποδήμων από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο Δήμος Ελασσόνας, ως πολιτισμικό, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της επαρχίας μας, φιλοδοξεί να καθιερώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων ως θεσμό που θα υπηρετεί την επικοινωνία, την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους Ελασσονίτες στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση δεσμών με τη γενέτειρα, η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τους απόδημους της επαρχίας μας, η συνεργασία των επιστημονικών, επιχειρηματικών και πολιτισμικών δυνάμεων των αποδήμων με τις δυνάμεις της περιοχής και η σύσταση για πρώτη φορά Συμβουλίου Αποδήμων επ. Ελασσόνας, με αντικείμενο την ανάδειξη, προώθηση και υποστήριξη των προσώπων, των δράσεων και των προβλημάτων των αποδήμων.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει σειρά θεματικών ενοτήτων που θα αναφέρονται στον πολιτισμό, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τον Όλυμπο, την ανάδειξη της  επαρχίας Ελασσόνας και τις δράσεις των αποδήμων. Ακόμη, στο πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου θα υπάρξουν στρογγυλές τράπεζες, ξεναγήσεις, επισκέψεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.

Με απώτερο στόχο την επίτευξη στενής συνεργασίας των αποδήμων με τους ανθρώπους και τους φορείς της επαρχίας μας και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή και τους ανθρώπους της, η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων προσκαλεί τους απόδημους να συμμετέχουν ως σύνεδροι ή ως εισηγητές στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου και να δηλώσουν τη  συμμετοχή τους επικοινωνώντας με τα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής, διεύθυνση: Χρ. Βλαχοδήμου 1, τηλ.: (0030)2493025440, φαξ.: (0030)2493025053, email: synedriogr@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.elassonasynedrio.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι λοιπόν υπόθεση όλων μας ο «νόστος» για την πατρίδα να αναδείξει το Συνέδριο σε κορυφαίο γεγονός για τον τόπο μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του

1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Πασχόπουλος

Δήμαρχος Ελασσόνας

********

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιείται φέτος από τις 10 – 12 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Επαρχείο και ο Δήμος Ελασσόνας, οι Δήμοι και οι Κοινότητες της επαρχίας Ελασσόνας και το Δίκτυο Συλλόγων επ. Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία», ως φορείς που εκπροσωπούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους αποδήμων.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί το Συνέδριο Αποδήμων ως θεσμός που θα υπηρετεί την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους Ελασσονίτες σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή τους απόδημους με τη γενέτειρα και τις δυνάμεις του τόπου.

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τους απόδημους της επαρχίας Ελασσόνας, η συνεργασία των επιστημονικών, επιχειρηματικών και πολιτισμικών δυνάμεων των αποδήμων με τις δυνάμεις της περιοχής και η σύσταση για πρώτη φορά του Συμβουλίου Αποδήμων επ. Ελασσόνας.

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή Ελασσονίτες απόδημοι από την Ελλάδα και τον κόσμο και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις τους, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις τους στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

Τα θέματα που θα εξεταστούν είναι ο πολιτισμός και η επικοινωνία, η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα, ο Όλυμπος και η ανάδειξη της περιοχής, οι δράσεις και τα προβλήματα των αποδήμων.

Με απώτερο στόχο την επίτευξη στενής συνεργασίας των αποδήμων με τους ανθρώπους και τους φορείς της επαρχίας μας και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προσκαλεί τους απόδημους της επαρχίας Ελασσόνας να συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου είτε ως εισηγητές είτε ως σύνεδροι και να καταθέσουν εκεί τις απόψεις τους για τις θεματικές του συνεδρίου.

Όσοι Απόδημοι επιθυμούν να παραβρεθούν στις εργασίες του συνεδρίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με τα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής (διεύθυνση: Χρ. Βλαχοδήμου 1, τηλ. +30-2493025440, φαξ +30-2493025053, email synedriogr@gmail.com) ή να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.elassonasynedrio.gr, για να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τη γενέθλια γη, καθώς και να ενημερώσετε τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες σας που ζουν μακριά από την Ελασσόνα, για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα του Συνεδρίου Αποδήμων.

Όσοι γνωρίζουν απόδημους Ελασσονίτες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό ως επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, ή κάποιον άλλον τομέα παρακαλούνται να ενημερώσουν την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου  το Συνέδριό μας να τους τιμήσει ως «πρεσβευτές» της επαρχίας Ελασσόνας στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Ελασσόνας θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συνέδρων που θα επισκεφτούν την Ελασσόνα κατά τις ημερομηνίες του Συνεδρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

20:00 – 21:30: Υποδοχή συνέδρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας

  • Χαιρετισμοί εκπροσώπων κυβέρνησης
  • Χαιρετισμός από Έπαρχο Ελασσόνας, κ. Μαρία Μαμάρα
  • Χαιρετισμός από Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γεώργιο Πασχόπουλο
  • Χαιρετισμοί εκπροσώπων αποδήμων

21:30 – 23:30: Μουσική συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Συνεδρίες: Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ελασσόνας

09:00   Προσέλευση Συνέδρων

09:30   Έναρξη εργασιών του Συνεδρίου

  • 1η Συνεδρία:  Θεματική ενότητα: Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Νεολαία
  • 2η Συνεδρία : Θεματική ενότητα: Επιχειρηματικότητα – Ανάπτυξη – Περιβάλλον
  • 3η Συνεδρία : Θεματική ενότητα: Επικοινωνία – Δράσεις Αποδήμων

14:30   Γεύμα

17:30   Περιήγηση στο Δήμο Σαρανταπόρου

21:30   Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας με δημοτική ορχήστρα.

23:00   Δείπνο

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

4η Συνεδρία: Θεματική ενότητα: Γενική Συνέλευση αποδήμων

09:30   Γενική Συνέλευση Αποδήμων – Εισηγήσεις

10:00   Προτάσεις ενεργοποίησης Συμβουλίου Απόδημων Ελασσονιτών

10:30   Συζήτηση επί των προτάσεων και δήλωση υποψηφίων για το συμβούλιο αποδήμων

11:00   Ψηφοφορία και εκλογή Συμβουλίου Αποδήμων

11:30   Σύνοψη – Συμπεράσματα Συνεδρίου – Λήξη εργασιών Συνεδρίου

17:30   Επίσκεψη για Ιερά Μονή Σπαρμού

19:00   Ξενάγηση στο Λιβάδι. Καφές και γεύμα συνοδεία «των Λιβαδιώτικων Κλαρίνων» του Λιβαδίου