Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ. παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του εκπαιδευτικού συγγραφέα κ. Σπύρου Μπούμπα που έχει θέμα τη Δολίχη, την Περραιβική Δωδώνη και τον Όλυμπο, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και  αρκετοί επίσημοι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Λιβαδίου, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Φορέων.

Παρουσίαση Βιβλίου

Την εκδήλωση «άνοιξε» με τον  χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Θεοδωράκης, ενώ διαβάστηκαν από τις νεαρές Ανθή Μαντζάρα και Ανδρεάνα Τσιόγκα οι χαιρετιστήριες επιστολές του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Ζώη, των βουλευτών Λάρισας κ. Κώστα Αγοραστού, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, κ. Έκτορα Νασιώκα και κ. Φίλιππου Σαχινίδη καθώς και η χαιρετιστήρια επιστολή της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας.

Διαβιβάστηκε στη συνέχεια από τον Πρόεδρο ο χαιρετισμός της Επάρχου Ελασσόνας κ. Μαρίας Μαμάρα η οποία βρισκόταν εκτός Νομού και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Πρόεδρος

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ανέφερε ότι επιλέχθηκε αυτή η μέρα της παρουσίασης του βιβλίου προκειμένου να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου και ότι στα 30 χρόνια ο Σύλλογος πιστός στην παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο που αποτελείται από πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, εθελοντική αιμοδοσία, την ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου, δενδροφυτεύσεις και τόσα πολλά άλλα που ο χρόνος δεν επέτρεπε την απαρίθμηση όλων αυτών.

Τόνισε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς συμμετείχε στο διήμερο Πολιτισμού 9-10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη για την προβολή της επαρχίας Ελασσόνας που διοργάνωσε το δίκτυο Περραιβία με εξαιρετική παρουσία και ότι στις 11 Ιουλίου διοργανώνεται και φέτος το 2ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» προσκαλώντας παράλληλα όλους να παρευρεθούν.

Απευθυνόμενος στον συγγραφέα είπε πως στην πρώτη συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου με τον κύριο Σπύρο συζητήθηκε η έκδοση ενός βιβλίου και ότι η ιδέα για μία ενότητα που θα ήταν αφιερωμένη στη Δολίχη, ενθουσίασε την πλευρά του Συλλόγου, μιας και δεν υπήρχε μέχρι τώρα βιβλίο με θέμα τη Δολίχη. «Σήμερα η έκδοση του μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και αποτελεί αφετηρία για περαιτέρω έρευνα της ιστορίας μας αλλά και για την έκδοση νέων συγγραμμάτων. Ο κ. Σπύρος Μπούμπας προσφέρει για άλλη μια φορά ανιδιοτελώς τα φώτα του με αυτό το βιβλίο και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό» είπε.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λιβαδίου.

Δήμαρχος

Στη συνέχεια ο συγγραφέας παρουσίασε το έργο του ««…Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι του Τριπολίτικου χώρου έχουν ιδιαίτερες πνευματικές ανησυχίες και πρωτοπορούν έναντι άλλων περιοχών σε θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Μπούμπας.

Μπούμπας Σπύρος

Με το πέρας της παρουσίασης, απαγγέλθηκαν δύο από τα ποιήματα του για τον Όλυμπο από τη Μαντζάρα Ανθή και την Τσιόγκα Ανδρεάνα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έπειτα κάλεσε τον συγγραφέα για την απονομή μιας πλακέτας ως ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην Ιστορία της Περραιβίας και της Περραιβικής Τρίπολης.

Απονομή Πλακέτας

Η Εκδήλωση «έκλεισε» με γεύμα των προσκεκλημένων.

Παρουσίαση βιβλίου Δολίχης Σχετικο Αρχείο [.pdf 387 Kb]