Την Παρασκευή 5.2.10, 20.30, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης».

Η διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει σε σχετικό άρθρο της ότι οι νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι δύναται να παραμείνουν αυτόνομοι, αποφεύγοντας τη συνένωσή τους με άλλους δήμους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τη θέση του υπέρ  της αυτονομίας του Δήμου Λιβαδίου. Η επικρατέστερη άποψη των παρευρισκομένων, ο αριθμός των οποίων ήταν ικανοποιητικός,  ήταν να παραμείνει αυτόνομος ο Δήμος Λιβαδίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που θα καταστεί ανέφικτο, η συνένωση να γίνει με τους όμορους Δήμους Σαρανταπόρου, Ολύμπου, καθώς και  με την Κοινότητα Καρυάς.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα» παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος κ. Τσακνάκης Αθανάσιος, ο οποίος διατύπωσε την εξής πρόταση: Κατ’ αρχάς ήταν υπέρ να παραμείνει ο Δήμος Λιβαδίου όπως είναι. Θεωρώντας όμως ότι κάτι τέτοιο  είναι πολύ δύσκολο, πρότεινε άμεσα να επιδιωχθεί η συνένωση των τριών Δήμων: Λιβαδίου, Σαρανταπόρου και Ολύμπου. «»Επιβάλλεται να επικαλεστούμε την αρχαιότητα της περιοχής της ορεινής Περραιβίας και της Περραιβικής Τρίπολης, η οποία αποτελούνταν από τη Δολίχη (Δ. Λιβαδίου), το Πύθιο (Δ. Ολύμπου) και την Άζωρο (Δ. Σαρανταπόρου). Η Περραιβική Τρίπολη αποτέλεσε την πρώτη αμφικτιονία στον ελλαδικό χώρο, όπως διατύπωσε ο αρχαιολόγος Αρβανιτόπουλος, δηλ.  ένα είδος συνένωσης«, ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι την πρόταση αυτή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης την γνωστοποίησε μέσω του Προέδρου του, στο 1ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις», που έγινε στη Δολίχη την 30 Αυγούστου 2008 «[…] θα επιθυμούσαμε την επανασύνδεση των τριών αυτών πόλεων, μέσω των αντίστοιχων δήμων τους, συνθέτοντας ένα νέο δήμο, που θα φέρει το όνομα «Δήμος Περραιβικής Τρίπολης» […].

Η συζήτηση πάντως συνεχίζεται, ορίζεται αρμόδια επιτροπή που θα εκπροσωπήσει το Δήμο στο θέμα αυτό και πολύ σύντομα θα κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου διεξάγεται η δημόσια διαβούλευση.

*      & &μ
)    μ 
)      )#        
 μ$           
 (μ 
,     &$
 $ $
(μ
,

 & ,$  

μ      «μ 

     ».
.