ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas
emigrants «Perrevia», Secondary Non Governmental Organisation, ELASSONA LARISAS -GREECE

EMail: info@diktioelassonas.gr

ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.: Πρόεδρος:6974-881944 FAX: 24930-22579

6ης Οκτωβρίου 115-Ελασσόνα (40200)

Έδρα: Ελασσόνα

ΕΛΑΣΣΟΝΑ, 2/2/2010                                                        ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 173/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

«Θεμέλια» για το Φεστιβάλ στον Όλυμπο έβαλε η συνάντηση των συλλόγων

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με μεγάλη συμμετοχή συλλόγων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η συνάντηση των μελών του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία», με θέμα την οργάνωση και θεσμοθέτηση φεστιβάλ στην Επαρχία Ελασσόνας με επίκεντρο το μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας και των αποδήμων, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις των συλλόγων–μελών και το σχέδιο–πρόταση του Δικτύου Περραιβία για την υλοποίηση του φετινού φεστιβάλ.

Για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των συλλόγων επιβεβαίωσαν την διάθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ που θα προβάλλει τον Όλυμπο και θα αναδεικνύει το δυναμικό της επαρχίας Ελασσόνας, κατέθεσαν δε όλοι τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Σχεδιασμού για την κατάρτιση του σχεδίου δράσης.

Την πρόταση του «Δικτύου Περραιβία» παρουσίασε ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Κων.  Σκριάπας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενεργοποίηση των δυνάμεων της επαρχίας Ελασσόνας στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της τοπικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και γεγονότων, που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής. Προσκάλεσε δε τους συλλόγους-μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και υλοποίηση του φεστιβάλ και να εντάξουν τις εκδηλώσεις τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και πρότεινε το ξεκίνημα να γίνει με ένα πρόγραμμα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν και με άλλες εντυπωσιακές εκδηλώσεις, που θα στηριχθούν από όλους τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς.

Μετά από ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, την ονομασία του και τις τοποθεσίες των εκδηλώσεων επιλέχθηκε η 11μελής Επιτροπή Σχεδιασμού που αποτελείται από εκπροσώπους των συλλόγων και η οποία θα παρουσιάσει σύντομα σε Ανοιχτή Διαβούλευση το προσχέδιο του φεστιβάλ και θα προσκαλέσει φορείς και πολίτες για να τοποθετηθούν.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, το Δίκτυο Περραιβία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου, ο οποίος ευχήθηκε στους συλλόγους μια καλή, δημιουργική χρονιά και επιτυχία στις εργασίες προετοιμασίας του φεστιβάλ.

Σημειώνεται τέλος ότι το «Δίκτυο Περραιβία» μετά από κλήρωση διένειμε τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε συλλόγους-μέλη του. Οι τυχεροί ήταν οι: Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ», Σύλλογος Κοκκινοπλίτισσες Ελασσόνας, ενώ ο τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας κέρδισε είκοσι βιβλία για την βιβλιοθήκη του.

======================================================================

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος                                                     Ο γενικός γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος                                            Γάτσας Νικόλαος

Οικονομολόγος, Υπ. ΟΤΕ                                 Δικηγόρος LL.M.