Σε διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και motocross στοχεύει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΛΥΜΠΟΥ

Σημαντικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Ολύμπου κ. Γ. Καστανάρα και το Δήμαρχο Λιβαδίου κ. Γ. Γαλάνη είχαν πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κ. Σκριάπας και ο εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Αθλητικού Ομίλου επ. Ελασσόνας «ΟΛΥΜΠΟΣ» βαλκανιονίκης κ. Στεφ. Γκατζιούρας, προκειμένου να χαραχθούν ή και να επανενεργοποιηθούν ειδικές πίστες για τη διενέργεια διεθνών αγώνων ποδηλάτου και moto-cross.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση των εκπροσώπων με το Δήμαρχο Λιβαδίου, συζητήθηκε η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας από το Δήμο Λιβαδίου (σε εργατικό δυναμικό, μηχανήματα κ.ά.), προκειμένου να προετοιμαστεί η -εξαιρετικής ομορφιάς- πίστα αγώνων κατάβασης ποδηλάτου πλαγιάς, στο πανέμορφο Λιβάδι, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο. Ήδη οι εργασίες καθαρισμού και χάραξης της πίστας στο Λιβάδι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έτσι φέτος θα διοργανωθούν εκεί οι πρώτοι διεθνείς αγώνες ποδηλάτου DOWN TOWN και DOWN HILL, τόσο στις πλαγιές του βουνού, όσο και μέσα στο γραφικό χωριό, σε διαδρομές που θα επιλεγούν από ειδικούς της ποδηλασίας. Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Γαλάνη για την υλοποίηση των δράσεων αυτών και η συμβολή του στην προώθηση των απαιτούμενων εργασιών.

Σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας έγινε και η συνάντηση των εκπροσώπων με το Δήμαρχο Ολύμπου κ. Γ. Καστανάρα, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός ενεργοποίησης της πίστας Καλλιθέας και η διοργάνωση αθλημάτων βουνού. Ο κ. Καστανάρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι ο Δήμος Ολύμπου έχει ήδη διαθέσει εκσκαπτικό μηχάνημα και ολοκληρώνεται η διαμόρφωση της πίστας της Καλλιθέας, όπου το καλοκαίρι θα διοργανωθούν μετά από πολλά χρόνια αγώνες ποδηλάτου MOTO CROSS και FOUR CROSS, με σκοπό να προσελκύσουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται εδώ ότι ανάλογες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στο Δήμο Ελασσόνας, όπου ως γνωστόν έχουν ήδη προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα αγώνες ποδηλάτου (Four Cross, Down  Hill, 6 Hours Mountain Bike κ.ά.).

Σκοπός αυτών των πρωτοβουλιών είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων ποδηλασίας και η ανάδειξη της επαρχίας σε τόπο προορισμού για τους αθλητές ποδηλασίας, οι οποίοι όχι μόνο θα μπορούν να προπονούνται όλο το χρόνο στις ειδικά σχεδιασμένες πίστες, αλλά θα συμμετέχουν και σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Έτσι, για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλ. Όμιλο επ. Ελασσόνας ,θα προτείνει ποδηλατικούς αγώνες που θα ενταχθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και θα αναδεικνύουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της επαρχίας Ελασσόνας και του Ολύμπου. Οι φετινοί ποδηλατικοί αγώνες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ».

Ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής Σχεδιασμού για το Φεστιβάλ στον Όλυμπο

Με την κατάθεση της πρότασης στην Έπαρχο και τον αρμόδιο Αντινομάρχη

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και τυπικά το έργο της Επιτροπής που συνέστησε το Δίκτυο Περραιβία, για να παρουσιάσει ένα σχέδιο φεστιβαλικών εκδηλώσεων στην επαρχία Ελασσόνας με επίκεντρο τον Όλυμπο. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής του Δικτύου ήταν η υποβολή μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς τους δημόσιους φορείς για τη διοργάνωση ενός μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος στην επαρχία Ελασσόνας για την ανάδειξη και προβολή των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού του Φεστιβάλ, που συγκροτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2010 μετά από σύσκεψη των συλλόγων – μελών του Δικτύου Περραιβία, εργάστηκε εντατικά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και κατέληξε στην πρόταση διοργάνωσης του «Φεστιβάλ με Θέα τον Όλυμπο» στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας. Με την πρόταση της Επιτροπής Σχεδιασμού αναδεικνύονται η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής του Ολύμπου, τα αρχαία και εκκλησιαστικά μνημεία, οι παραδόσεις, οι τέχνες και οι καλλιτέχνες της περιοχής, τα τοπικά προϊόντα και οι ομορφιές του τόπου. Το σχέδιο εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δράσεις: Μουσικό Χωριό 2010, Αναβίωση αρχαίας πάλης, Μαραθώνιος Περραιβικής Τρίπολης, Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής, Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο, Παράσταση Αρχαίου Θεάτρου, Ποδηλατικοί Αγώνες και Αγώνες Μότο Κρος, Ήχοι Βαλκανίων, Οικο-φεστιβάλ, Πανηγύρι ήχων, χρωμάτων και γεύσεων, Μουσική συναυλία κ.ά.

Η ολοκληρωμένη πρόταση της Επιτροπής κατατέθηκε πρόσφατα στην Έπαρχο Ελασσόνας κ. Μ. Μαμάρα και τον Αντινομάρχη Πολιτισμού κ. Χρ. Σιδερόπουλο, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το μεγάλο αυτό εγχείρημα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η τελική επεξεργασία της πρότασης του Δικτύου και των προτάσεων των Δήμων της επαρχίας, προκειμένου να καταρτιστεί το οριστικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Το Δίκτυο Περραιβία ευχαριστεί ονομαστικά τα μέλη της Επιτροπής Σχεδιασμού για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της επιτροπής: Σταύρο Σαχινίδη, Γιάννη Σαμώτα, Κώστα Φουρκιώτη, Ανδρέα Γκανάτσιο, Σταματία Φάκα, Αναστασία Τσενικίδου, Στέφανο Γκατζιούρα, Χρήστο Κατσάρα, Νίκο Γάτσα, Κων/νο Σκριάπα.

Σημειώνεται τέλος ότι το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι, θα αναλάβει να υλοποιήσει νέα Οργανωτική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκπροσώπους της Νομαρχίας και των Ο.Τ.Α., καλλιτέχνες κ.ά.

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Γάτσας Νικόλαος

Οικονομολόγος, Υπ. ΟΤΕ

Δικηγόρος LL.M.