25.5.2010: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Δολίχη για την εκπομπή «Γαστρονομία και Παράδοση», που θα προβληθεί το φθινόπωρο, πιθανόν, από την κρατική τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό συνεργείο τράβηξε πλάνα τη θέα του Ολύμπου, από τη βρύση στη διασταύρωση «Παλαίχανο», τη Δολίχη και γενικά πλάνα από το λόφο του Πρ. Ηλία. Επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Καστρί Δολίχης, το Λαογραφικό Μουσείο και το βυζαντινό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία, γυναίκες της Δολίχης, παραδοσιακά ντυμένες, μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά, ενώ άλλες έφεραν δικά τους σπιτικά μαγειρεμένα εδέσματα, που μοιράστηκαν στο κοινό.

Ακολούθησε χορευτική παράσταση από το χορευτικό γυναικών, συνοδευόμενο από άνδρες χορευτές, γύρω από το εκτεθειμένο λαογραφικό υλικό, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί από το Λαογραφικό Μουσείο γι΄ αυτό το σκοπό.

__________

Την Τρίτη 25.5.2010 θα γίνουν τα γυρίσματα της εκπομπής «Γαστρονομία και Παράδοση», η οποία θα προβληθεί πιθανόν από την ΕΡΤ3 και πιθανόν και από την ΕΡΤ1 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το τηλεοπτικό συνεργείο θα βρίσκεται στη Δολίχη από το πρωί της Τρίτης για να βιντεοσκοπήσει τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Λαογραφικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο, τον Αρχαιολογικό χώρο «Καστρί», ενώ θα τραβήξει πλάνα και από το λόφο του Πρ. Ηλία, καθώς και άλλα γενικά πλάνα.

Στις 4.30 το απόγευμα, οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Δολίχης «Φίλα Ευβιότου» θα έχουν ετοιμάσει ένα μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα παρασκευάσουν κάποια εκείνη την ώρα εξηγώντας τον τρόπο και τα υλικά. Επιπλέον, οι γυναίκες, παραδοσιακά ντυμένες, θα χορέψουν κάποια παραδοσιακά τραγούδια, ενώ κάποια, παράλληλα, θα τραγουδήσουν.