Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα», που έγινε την Τετάρτη 16.6.2010, αποφασίσθηκαν τα παρακάτω για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα:

Στο 3ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις», που θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Ιουλίου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Παντερμαλής Δημήτριος, έπειτα από τη θετική του ανταπόκριση. Ωστόσο, απάντηση αναμένεται από την κ. Μπάτζιου Ανθή της 15ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον κ. Κουγιουμτζόγλου Σπυρίδων της 7ης Εφορείας Βυζ, Αρχ. Λάρισας. Η κ. Σδρόλια Σταυρούλα της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας μας ενημέρωσε ότι, παρά τη θέλησή της, δεν θα μπορεί να είναι ομιλήτρια στο Φεστιβάλ. Να εξεταστεί, επίσης, το ενδεχόμενο ο Λιόλιος Θωμάς να κάνει μία σχετική ομιλία για το νέο του βιβλίο, κατόπιν συνεννοήσεως μαζί του.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ελασσόνας και από τη Φιλαρμονική. Το κόστος θα ανέρχεται στα 500 € για την ορχήστρα, τα μεταφορικά έξοδα για τη Φιλαρμονική και το γεύμα.

Η μικροφωνική που θα καλύψει την εκδήλωση θα είναι του ιδιώτη που θα δώσει την καλύτερη προσφορά.

Προσφορά, επίσης, θα δοθεί από τις ταβέρνες –ψησταριές της Δολίχης για την παροχή γεύματος στους επισήμους και στη φιλαρμονική.

Στο Πανηγύρι της 5-6 Αυγούστου, το οποίο θα πλαισιωθεί από την ορχήστρα του Δεδούση στην τιμή των 2.600 €, η μικροφωνική θα είναι, επίσης, του ιδιώτη που θα δώσει την καλύτερη προσφορά και την χρεώνεται ο Δήμος Λιβαδίου. Θα προσκληθούν χορευτικά συγκροτήματα.

Το Beach Volley να διοργανωθεί με τη συνεργασία του δασκάλου παραδοσιακών χορών κ. Γκόγκο Αθανάσιο, συνδυάζοντας την ανάδειξη του αρχαίου ολυμπιακού αθλήματος Δολιχοδρομία. Η ημερομηνία θα οριστεί προσεχώς.

 Διοργάνωση Τουρνουά Σκάκι σε συνεργασία με το σκακιστικό σύλλογο «Πολυποίτης» Ελασσόνας. Η ημερομηνία θα οριστεί, κατόπιν συνεννοήσεως.

 Ημέρα Πρώτων Βοηθειών: Διοργάνωση σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας και τον Αθλητικό Σύλλογο Δολίχης. Η ημερομηνία, επίσης, εκκρεμεί.

Διοργάνωση μονοήμερης Εκδρομής –παράλληλη επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης. Ο συνδυασμός και η ημερομηνία θα ορισθεί κατόπιν συνεννοήσεως με τουριστικά γραφεία.

 Τέλος, αποφασίσθηκε ομόφωνα η ενεργοποίηση νέας σύνδεσης για internet κινητής τηλεφωνίας cosmote internet on the go 5Gb (αφού είναι το μόνο 3G δίκτυο στη Δολίχη), προκειμένου να εξυπηρετεί τα μέλη του Συλλόγου.

Αναφέρθηκε και η προσφορά 50 βιβλίων του Λιόλιου Θωμα στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου από το Δήμο Λιβαδίου.