Προσκεκλημένος ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης μεγάλου υψομέτρου Νικ. Μαγκίτσης

Μια ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα Συνάντηση Εργασίας διοργανώνει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στην Ελασσόνα την Τρίτη 3/8/2010 και ώρα 19.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Ελασσόνας με θέμα «ΟΛΥΜΠΟΣ: Αθλήματα βουνού – Ορειβατικός Τουρισμός».

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ορειβατικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, εκπρόσωποι των συλλόγων – μελών του Δικτύου, άνθρωποι που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό τουρισμό και τα αθλήματα βουνού, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τη δική τους προσέγγιση για την περιοχή του Ολύμπου ως αγαπημένου προορισμού αθλητών και ορειβατών από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», ο Όλυμπος, που στο μεγαλύτερο μέρος του ανήκει γεωγραφικά στο Νομό Λάρισας, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των αθλημάτων βουνού αλλά και της φύσης, αφού συνδυάζει τους μύθους με τη φυσική ομορφιά. Ιδιαίτερα δε, η πρόσβαση από την πλευρά της Ελασσόνας, κρύβει σπάνιες και μοναδικές συγκινήσεις για τους απαιτητικούς ορειβάτες και αναρριχητές, που με την βοήθεια των ορειβατικών συλλόγων της περιοχής μπορούν να ανακαλύψουν μοναδικές διαδρομές, άγνωστες στους πολλούς.

Εισηγητές της Συνάντησης θα είναι ο διεθνούς φήμης αθλητής βουνού και ορειβάτης Νίκος Μαγκίτσης, ο οποίος έχει κατακτήσει και τις 7 ψηλότερες κορυφές του πλανήτη, και ειδικοί σε θέματα αθλημάτων εναλλακτικού τουρισμού. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαγγίτσης θα παρουσιάσει ένα ημίωρο βίντεο – οδοιπορικό στις ψηλότερες κορυφές της γης, που κόβει την ανάσα.

Τα θέματα της συνάντησης είναι: 1) Αθλήματα βουνού στην Ελλάδα και τον κόσμο, 2) Ορειβατικός και αναρριχητικός τουρισμός στον Όλυμπο, 3) Αεροπτερισμός και ποδήλατο βουνού, 4) Προοπτικές εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή και 5) Υποδομές.

Σημειώνεται ότι η περιοχή ήδη διαθέτει αξιόλογη υποδομή για ανεμόπτερα, ελαφρού τύπου αεροπλάνα, αεροπτερισμό, moto-cross (πίστα Καλλιθέας Ολύμπου), ποδήλατο βουνού κ.ά., υποδομή που μπορεί να εκσυγχρονιστεί, ώστε να καλύπτει τις απαιτητικές προδιαγραφές εθνικών και διεθνών αγώνων.

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος: Σκριάπας Κων/νος, Οικονομολόγος, Υπ. ΟΤΕ

Ο γενικός γραμματέας: Γάτσας Νικόλαος, Δικηγόρος LL.M.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants «Perrevia» Secondary Non Governmental Organisation, ELASSONA LARISAS – GREECE E-Mail: info@diktioelassonas.gr ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.: Πρόεδρος: 6974-881944 FAX: 24930-22579 6ης Οκτωβρίου 115-Ελασσόνα (40200) Έδρα: Ελασσόνα