Μια μεγάλη πρωτοβουλία του «Δικτύου Περραιβία»  για κοινωφελή σκοπό

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η συγκέντρωση των έργων σύγχρονων μουσικών  δημιουργών της επαρχίας Ελασσόνας, προκειμένου το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, να κυκλοφορήσει ένα Συλλεκτικό Μουσικό CD με  δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών  της Επαρχίας Ελασσόνας, οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική, τη σύνθεση, το στίχο και την ερμηνεία.

Το δύσκολο αυτό έργο έχει αναλάβει ειδική καλλιτεχνική επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει και θα επιλέξει το υλικό εκείνο που θα συμπεριληφθεί στο CD.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια μιας άλλης μεγάλης και ιδιαίτερα επιτυχημένης προσπάθειας που αφορούσε  την  κυκλοφορία από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» του Διπλού Συλλεκτικού Μουσικού CD «ΒΑΣΤΑ ΒΡΕ ΟΛΥΜΠΕ», που σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία και συγκέντρωσε την αντιπροσωπευτική παραδοσιακή μουσική της επαρχίας Ελασσόνας και ήδη ταξιδεύει σε όλη την Υφήλιο, διασώζοντας και αναδεικνύοντας τη μουσική της περιοχής.

Την καλλιτεχνική επιτροπή για την επιλογή των τραγουδιών της νέας δισκογραφικής καταγραφής απαρτίζουν οι  κ.κ.: 1. Θωμάς Αστερίου Mουσικοσυνθέτης-στιχουργός-τραγουδιστής   2. Δημήτρης  Τσιαβές Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής και της  ορχήστρας ποικίλης μουσικής του Δήμου Ελασσόνας  3. Κώστας Σμοκοβίτης Ερμηνευτής – Τραγουδιστής 4.  Ανδρέας Κατσιγιάννης Καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ  Νέας Ιωνίας Μαγνησίας – μουσικοσυνθέτης – καθηγητής μουσικής.

Σύμβουλος και συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας είναι ο γνωστός ερευνητής της ελληνικής μουσικής-συλλέκτης – συγγραφέας  και μουσικός παραγωγός Παναγιώτης Κουνάδης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον συντονισμό της δισκογραφικής αυτής καταγραφής έχει αναλάβει το μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ.   Θωμάς  Αστερίου, που είχε και την ιδέα της δημιουργίας αυτού του ψηφιακού δίσκου, ο οποίος, επίσης,  συμμετείχε και στην καλλιτ. επιτροπή του σπουδαίου Συλλεκτικού έργου «ΒΑΣΤΑ ΒΡΕ ΟΛΥΜΠΕ», που είναι πλέον και σπάνιο και περιζήτητο στους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλεί όλους  τους δημιουργούς που έχουν  ακυκλοφόρητα – νέα τραγούδια  να επικοινωνήσουν  άμεσα με τον κ. Αστερίου Θωμά  στον  Τηλ. 6937-797895 καθημερινά   μετά τη 1 μμ ή να στείλουν  E-mail  στο:  mpagianteras@yahoo.gr  το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010.

Ο αριθμός των προτεινόμενων προς επιλογή τραγουδιών είναι από ένα ως πέντε  (1-5) τραγούδια  για κάθε δημιουργό. Τα τραγούδια θα πρέπει να είναι έντεχνα – ελαφρολαϊκά –  λαϊκά,  να είναι ηχογραφημένα σε DEMO και να σταλούν σε μορφή mp3   στo   E-mail  mpagianteras@yahoo.gr  το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα  των δημιουργών.

Σκοπός της μεγάλης αυτής προσπάθειας είναι η ανάδειξη της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας της Επαρχίας Ελασσόνας   ,μέσα από μια ειδική συλλεκτική έκδοση που  θα περιλαμβάνει τις καλύτερες δημιουργίες που θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή και θα δίνει κίνητρο σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.  Στον ίδιο δίσκο θα υπάρξουν  και  κάποιες φιλικές συμμετοχές με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Τα  έσοδα του  μουσικού αυτού  ψηφιακού δίσκου που, σημειωτέο,  το δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα κυκλοφορήσει με δικές του δαπάνες, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου σε κοινωφελή σκοπό και θα αποσταλεί σε όλους τους Απόδημους της Επαρχίας Ελασσόνα, σε όλη την  Υφήλιο, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρουσιαστεί  μέσα από συναυλίες, ραδιοφωνικές – τηλεοπτικές εκπομπές  και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ.