Ημέρα Πρώτων Βοηθειών στη Δολίχη

Posted: 06/09/2010 by EVT in Α.Ο.Δ. "Ο Δολιχιακός", Πολιτιστικός Σύλλογος, Πολιτιστικά, Σύλλογος Γυναικών

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 6:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο και στην κεντρική πλατεία Δολίχης εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες δεκάδες μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα», του Αθλητικού Ομίλου «Ο Δολιχιακός» και του Συλλόγου Γυναικών Δολίχης «Φίλα Ευβιότου» από το τμήμα εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, εκ μέρους όλων των Συλλόγων, καλησπέρισε το παρευρισκόμενο πλήθος στο Πολιτιστικό Κέντρο και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές του τμήματος εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας: την κ. Ασπασία Φράγιου, την κ. Δήμητρα Μιχαλοπούλου, τον κ. Γρηγόρη Αγρόδημο, τον κ. Νίκο Πατσιά και τον υπεύθυνο των εκπαιδεύσεων κ. Νίκο Αντωνάκη. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως «ελπίζουμε αυτή η Ημέρα να συνεχιστεί και τα επόμενα έτη και να είμαστε αρωγοί, όλοι μαζί, σε τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Η κ. Ασπασία Φράγιου, εκ μέρους του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, χαιρέτησε και ευχαρίστησε τα μέλη των Συλλόγων που παρευρέθηκαν.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Γρ. Αγρόδημου στα εξής θέματα: αντιμετώπιση αιμορραγίας, αντιμετώπιση καταγμάτων, αντιμετώπιση εγκαυμάτων και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στη συνέχεια η κ. Ασπασία Φράγιου παρουσίασε χειρισμούς σχετικά με την πνιγμονή από ξένο σώμα. Η κ. Δήμ. Μιχαλοπούλου και ο κ. Νίκος Πατσιάς ανέπτυξαν την παρουσίασή τους στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και στη χρήση Αυτόματου Απινιδωτή.

Η πρακτική εξάσκηση, τέλος, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, με τη χρήση προπλασμάτων, στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Απινιδωτή και στη Θέση Ασφαλείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s