ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος, 27/9/2010

Η Λάρισα γιορτάζει με μια μεγάλη Συναυλία –αφιέρωμα  στον Στ. Καζαντζίδη   με τίτλο:

«Στα χνάρια ενός μύθου»

Την Πέμπτη 14 Οκτ. 2010 –ώρα 8.00 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Μια μουσική πανδαισία με τα καλύτερα τραγούδια του μεγαλύτερου Έλληνα ερμηνευτή

Μια συγκλονιστική και παράλληλα συγκινητική βραδιά θα ζήσουν  οι τυχεροί που θα παραβρεθούν στην  μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας , την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 και  θα είναι  αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του θρύλου του Ελληνικού τραγουδιού, του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση είναι  ένα ονειρικό και  πρωτόγνωρο ταξίδι, στον κόσμο της καλής Ελληνικής  μουσικής, μέσα από τη ζωή και το έργο, του μεγαλύτερου, ίσως, Έλληνα  ερμηνευτή, του Στέλιου Καζαντζίδη, που με ιδιαίτερη φροντίδα προετοιμάζεται, με απόλυτο σεβασμό στο έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, που η ζωή και το έργο του παραμένουν ζωντανά, μέσα από τους πολυάριθμους Συλλόγους των Φίλων του, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ιδιαίτερης αισθητικής αυτή εκδήλωση, θα παρουσιαστεί  ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα συγκλονιστικό  αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, με δυνατούς στίχους από τους καλύτερους έλληνες στιχουργούς(αφήγηση ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημ. Νάνος), προσεγμένα κείμενα για τη ζωή του μεγάλου  καλλιτέχνη, μαζί με   σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό οδοιπορικό για όλη την πορεία του μεγάλου καλλιτέχνη (επιμέλεια Κ.Σκριάπας), λεπτομέρειες από τη ζωή του Στ. Καζαντζίδη, χορογραφίες   και μουσικές περιπλανήσεις από μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, στα ομορφότερα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη.

Όλη η πλοκή και οι εναλλαγές σε εικόνα, στίχους, κείμενα και μουσική, όχι μόνο θα ικανοποιήσουν  αλλά  και θα  συγκινήσουν τους αμέτρητους  φίλους του Στ. Καζαντζίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Βόλο (Θέατρο Π.Ηλεκτρικής), όπου  δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, αφού ήταν αδύνατο οι πολυάριθμοι φίλοι του Στ. Καζαντζίδη να προσεγγίσουν το χώρο της συναυλίας. Συγκινητική ήταν η παρουσία φίλων του Καζαντζίδη από όλη τη Θεσσαλία, που έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη όμορφη και γεμάτη συγκινήσεις αυτή εκδήλωση, που καθήλωσε τους θεατές επί τρεις ώρες.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία  θα παρουσιαστούν τριάντα πέντε (35) από τα ομορφότερα τραγούδια του Στ. Καζαντζίδη, σε μοναδικές εκτελέσεις από  εξαιρετικούς καλλιτέχνες και συγκεκριμένα: Τραγούδι : Γ. Ροδακίδης , Θ. Σκοτίδας, Εύη Κυρίτση Ορχήστρα: Γιάννης Πολίτης (μπουζούκι), Κ. Καραμπερόπουλος (κιθάρα),  Βαγγ. Δοδοντζίδης  (ακκορντεόν),  Βαγγ. Χάνος  (μπάσο) , Βασ. Κουτσελίνης (Τύμπανα).

Επίσης στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μια θαυμάσια σύνθεση για τον Στέλιο Καζαντζίδη, των γνωστών Λαρισαίων δημιουργών  Θωμά  Αστερίου (Μπαγιαντέρα) στον στίχο και Στάθη Σταμελόπουλου στη μουσική. Το νέο τραγούδι για τον Στέλιο Καζαντζίδη θα ερμηνεύσει ο διακεκριμένος τραγουδιστής Θωμάς Σκοτίδας.

Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, αλλά και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  κ. Κ. Σκριάπας, που έχει τις επιμέλειες όλων των εκδηλώσεων, δήλωσε ότι ο Σύλλογος  τον τελευταίο χρόνο διοργάνωσε μεγάλες συναυλίες για τον Ν. Καββαδία (τέσσερις  συναυλίες 2009-2010), για την αξέχαστη Σοφία Βέμπο (3ος/2009, τον Στ. Καζαντζίδη (3/4/2010) ενώ εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το  μεγάλο αφιέρωμα-οδοιπορικό  στον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», στην οποία τιμήθηκε η Μαρία Φαραντούρη (Ανοιχτό Θέατρο Βόλου 17/6/2010), με τη συμμετοχή και παρουσία επί σκηνής εκατό καλλιτεχνών καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ το επόμενο εγχείρημα είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Οδ. Ελύτη, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (μουσικών, χορωδιών, ηθοποιών, χορευτών κ.ά.)

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος  Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «η Ξηροκρανιά» και ο Πολιτιστ. Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» συνεργάζονται και σχεδιάζουν την ποιοτική αυτή  παρέμβαση  στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης της Λάρισας, με συμβολική τιμή εισόδου, παρουσιάζοντας ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη, που έγινε θρύλος και παραμένει στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων, σε όλη την υφήλιο και στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση προς  όλους τους φίλους του Στ. Καζαντζίδη από όλη τη Θεσσαλία να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη αυτή εκδήλωση τιμής στον μεγαλύτερο Έλληνα ερμηνευτή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ   Ν.  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Έτος Ιδρύσεως 1994
Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό
Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Α.Φ.Μ:090071751 Α’ ΔΥΟ ΒΟΛΟΥ
Δ/νση Αλληλογραφίας
:Κωνσταντά 247-249 –ΒΟΛΟΣ (38222)
ΤΗΛΕΦ. 24210-71200, 6974-881944