ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΟΛΙΧΗΣ
«Ο ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ»
ΕΔΡΑ: ΔΟΛΙΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 402 00

Δολίχη, 31.10.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αθλητικός Όμιλος Δολίχης «Ο Δολιχιακός» καταδικάζει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα μεταξύ Δολίχης – Λιβαδίου, τα οποία δεν αρμόζουν στην ιστορία και στο ήθος του Δολιχιακού που έχει προσφέρει 33 χρόνια, ανελλιπώς, στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα παρακάτω:
Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να κερδίζει 2-0 στο 76΄ και να προκαλεί τα επεισόδια. Ειδικότερα,  ποδοσφαιριστής του Δολιχιακού υποπίπτει σε φάουλ και ενώ ο διαιτητής το σφύριξε, ο ποδοσφαιριστής του Λιβαδίου κ. Καψάλης Αλέξανδρος (ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της ομάδας) έπιασε τον ποδοσφαιριστή του Δολιχιακού από το λαιμό. Ταυτόχρονα, φίλαθλοι του Λιβαδίου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και μαζί με τους αναπληρωματικούς και τους Παράγοντες, που βρίσκονταν στον πάγκο, χίμηξαν επάνω στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος με σηκωμένα τα χέρια ζητούσε βοήθεια. Στη συνέχεια, οι φίλαθλοι του Δολιχιακού, όλοι τους παλιοί ποδοσφαιριστές, εισήλθαν και αυτοί στο γήπεδο για να αποτρέψουν τη συμπλοκή, χωρίς όμως επιτυχία. Με την παρέμβαση των παραγόντων του Δολιχιακού, οι φίλαθλοι οδηγήθηκαν έξω από το γήπεδο και ενώ οι ποδοσφαιριστές του Δολιχιακού κάθονταν όλοι τους στο κέντρο του γηπέδου αμέτοχοι στα επεισόδια, οι δε ποδοσφαιριστές του Λιβαδίου αποχωρώντας από το γήπεδο επιτέθηκαν στους φίλαθλους της Δολίχης που βρίσκονταν στις κερκίδες.

Οι παραπάνω ενέργειες και πράξεις των ποδοσφαιριστών και των Παραγόντων του Λιβαδίου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν προσχεδιασμένες ώστε να προκληθούν επεισόδια για να τιμωρηθεί η Δολίχη. Εξάλλου, η ομολογία ποδοσφαιριστών του Λιβαδίου με φράσεις όπως: «εμείς λεφτά έχουμε, ποδοσφαιριστές έχουμε, δεν μας ενδιαφέρει, αρκεί να τιμωρηθεί η Δολίχη» καταδεικνύει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Σημειωτέων, ο Α. Ο. Λιβαδίου χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο της Δολίχης, στο οποίο έχει  φιλοξενηθεί με τη συναίνεση του Δολιχιακού, ο οποίος φροντίζει για την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου και των εγκαταστάσεων για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Καταγγέλλουμε, επίσης, τη συμπεριφορά του διαιτητή και τα σφυρίγματά του καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, που έχει ως εξής:

1.      Στον καταλογισμό του πέναλντι δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα του Λιβαδίου, ως τελευταίο παίκτη.

2.      Ανέχτηκε το σκληρό παίξιμο των ποδοσφαιριστών του Λιβαδίου, καθώς και το βρίσιμο προς το πρόσωπό του. Σε προτροπή, ωστόσο, παίκτη της Δολίχης για το γεγονός ότι δεν τον απέβαλλε ρωτώντας τον: «αν ήμουν εγώ στη θέση του τί θα έκανες;» απάντησε: «αν ήσουν εσύ θα σε απέβαλλα»

3.      Έδιωξε από τον πάγκο της Δολίχης τον Παράγοντα που δεν ήταν δηλωμένος, ενώ στον πάγκο του Λιβαδίου άφησε δώδεκα (12) αναπληρωματικούς και μεγάλο αριθμό παραγόντων, αγνοώντας τις υποδείξεις των Παραγόντων της Δολίχης για την απομάκρυνση των αναπληρωματικών και Παραγόντων, επιδεικτικά.

4.      Επίσης, καταγγέλλουμε τον διαιτητή ότι κακώς δεν συνέχισε τον αγώνα, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι διαπραγματευόταν με τους παίκτες του Λιβαδίου είτε να αποβάλλει ορισμένους παίκτες και από τις δύο ομάδες και να συνεχίσει το παιχνίδι είτε να διακόψει τον αγώνα οριστικά όπως και έπραξε.

Το Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας
2. Τοπικός Τύπος