Το Σάββατο το απόγευμα ο Δολιχιακός αντιμετώπισε στο γήπεδο του την αξιόμαχη ομάδα της Συκέας. Οι γηπεδούχοι αν και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με το μικ.Ελευθεροχώρι.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στη αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάποια αντεπίθεση αλλά μάταια. Ο Δολιχιακός είχε κάποια μακρινά σούτ με τους Γκόγκο Φ, Γκάτα Δ και Σουγλή Κ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς να δημιουργηθεί κάποια κλασική ευκαιρία και το φίλαθλο κοινό είχε αρχίσει να απογοητεύεται.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε διαφορετικά, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε ανεβεί, και η πρώτη κλασική χαμένη ευκαρία για τον Δολιχιακό ήρθε στο 58΄ με τον Σουγλή Κ όταν μέσα στην μικρή περιοχή  από πολύ ευνοϊκή θέση σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγα πάνω από τα δοκάρια. Στο 66΄  και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής από το ίδιο σημείο περίπου αλλά με το κεφάλι τώρα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά στην αγκαλιά  του Κυρίτση. Για να γίνει το 1-0 έπρεπε να φτάσουμε στο 71΄ όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ ο Γκόγκος Φ με δύσκολη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Οι ομάδα της Συκέας προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 76΄ με τον Σδάνη, ο οποίος με δυνατό σούτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί ¨γάμα¨ της εστίας. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν και προβάδισμα στο επόμενο λεπτό με τον Σδάνη και πάλι αλλά τερματοφύλακας Λιόβας Κ εξουδετέρωσε το τετατέτ και έδεοξε ότι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Παρόλα αυτά ο Δολιχιακός δεν είχε πεί την τελευταία του λέξη, ετσι στο 85΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ και συνωστισμό μέσα στην περιοχή η μπάλα κατέληξε στον Σουγλή Σ και με πλασέ έκανε το τελικό 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες του γηπέδου παραβρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι.

ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ: Λιόβας Κ, Σουγλής Σ, Θεοδωράκης, Μίχος, Dushku, Σουγλής Κ, Ζιωγας, Χαλκίδης, Γκόγκος, Γκάτας, Μαρογιάννης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  Ε.Π.Σ.Λ.

2ος όμιλος

10η αγωνιστική

Μύτικας Καλύβίων – Α.Ε.Σ.Γ. 1-0
Π.Ο.Μ.Ε  – Π.Α.Σ.Βουβάλας 7-0
Δομένικο – Σαραντάπορο 7-1
Δολίχη – Συκιά 2-1
Πύθιο – Λιβάδι  1-1
ΘΥΕΛΛΑ Μεγ. Ελευθ/ριου – Δαμασούλι 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Π.Ο.Μ.Ε.                               24          37-12
2 Δολίχη                                   24           27-11
3 ΘΥΕΛΛΑ Μεγ. Ελευθ/ριου 22           28-18
4 Μύτικας Καλύβίων               17          17-16
5 Συκιά                                     16          22-15
6 Α.Ε.Σ.Γ.                                 14          15-16
7 Δομένικο                               13          29-18
8 Π.Α.Σ.Βουβάλας                   12          16-25
9 Δαμασούλι                               8         14-22
10 Πύθιο                                    8          14-25
11 Λιβάδι                                   2            8-20
12 Σαραντάπορο                         2           6-39

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΔΑΜΑΣΟΥΛΙ – ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ  23/01/2011 15:30