Ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη 26.1.11 η τοποθέτηση των πέντε πρώτων κεραιών (routers) στη Δολίχη από την Εθελοντική Ομάδα Sarantaporo.gr σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης «Η Τριπολίτιδα». Με τα πρώτα routers καλύφθηκε ο κεντρικός άξονας του χωριού, ενώ τα υπόλοιπα επτά, που θα μας διαθέσει η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα), θα τοποθετηθούν στον υπόλοιπο οικισμό ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Αυτή τη στιγμή, το ασύρματο δίκτυο dolihi-sarantaporo.gr λειτουργεί πιλοτικά.

Το Σάββατο 22/1, η τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr, αποτελούμενη από τους: Θωμά Ράπτη, Γιώργο Κλεισιάρη και Φώτη Κλεισιάρη, εγκατέστησε δύο routers, ενώ, παράλληλα, εκπαίδευσε τα μέλη του Συλλόγου ώστε να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα. Το ίδιο συνέβη, στη συνέχεια, στο Πύθιο (σε συνεργασία με την εφημερίδα «Τα Νέα του Ολύμπου»), στα Καλύβια (σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλυβιωτών-Κοκκινοπηλού «ΟΛΥΜΠΟΣ»), και στη Μηλέα (σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο Μηλέας).

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ!» στην ομάδα Sarantaporo.gr, καθώς επίσης και στην ΕΕΛ/ΛΑΚ, διότι με τη συμβολή τους υλοποιείται το έργο: «Ασύρματο Wifi Δίκτυο Ελεύθερης & Δωρεάν Πρόσβασης της Δολίχης».

Το πρόβλημα της ευρυζωνικότητας, ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται, αφού, προς το παρόν, η σύνδεση γίνεται μέσω κινητής τηλεφωνίας (3G), η πρόσβαση της οποίας είναι περιορισμένη και ασταθής. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να αναβαθμιστεί το τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ στη Δολίχη για να παρέχονται διαδικτυακές υπηρεσίες (ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές συναλλαγές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία, τηλεϊατρική κ.ά.) με σοβαρή ταχύτητα και αδιάλειπτη σύνδεση.