Νέες καλλιέργειες στην επαρχία Ελασσόνας

Posted: 29/01/2011 by tolistsaknakis in Πολιτιστικός Σύλλογος

Ο πολιτιστικός σύλλογος της Δολίχης και ο πολιτιστικός σύλλογος της Καλλιθέας, σε συνεργασία με την ομάδα Βορείου Ελλάδος »Ιπποφαές», διοργάνωσαν την Παρασκευή 28/1/2011, στις 18:3ο, στο κέντρο Αποθήκη στην Καλλιθέα, εκδήλωση – ενημέρωση, με θέμα »Ανάπτυξη νέων καλλιεργειών στην επαρχία της Ελασσόνας».Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μεσελίδης Νικόλαος.

Το βασικό προϊόν της παρουσίασης ήταν το φρούτο »Ιπποφαές». Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καλλιέργεια, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Μεσελίδη, είναι ιδανική για το κλίμα της περιοχής μας, δε χρειάζεται πολύ νερό ούτε ιδιαίτερη περιποίηση και  έχει μεγάλη διατροφική αξία. Για το συγκεκριμένο προϊόν, υπάρχει πολλή μεγάλη ζήτηση, κυρίως απ’ τις αγορές του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε άλλες νέες καλλιέργειες, οι οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή  μας, όπως το Γκότζι, τα Μύρτιλα και τα Κράνα.

Η προσέλευση του κόσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε μεγάλη, καθώς το θέμα αφορά άμεσα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ο οποίος ψάχνει τρόπους, ώστε να βγεί απ’ το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s