Νικητής αναδείχθηκε ο Δολιχιακός στο τοπικό ντέρμπυ με αντίπαλο την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του Λιβαδίου στο γήπεδο της Δολίχης με σκόρ 1-3. Πραγματοποιήθηκε ένας πολύ καλός, ήρεμος αγώνας με καλό ποδόσφαιρο κυρίως απο τον Δολιχιακό. Η ομάδα του Λιβαδίου έχοντας στη σύνθεσή της αρκετά νέους ποδοσφαιριστές δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετίκο αποτέλεσμα από την πολύπειρη ομάδα της Δολίχης, η οποία συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας παίζει το φίλαθλο κοινό, το οποίο σε κάθε αναμέτρηση δίνει το παρόν (και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες) και αποτελεί τον δωδέκατο παίχτη.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που θέλησαν να αιφνιδιάσουν με το σφύριγμα του διαιτητή, και για το πρώτο τέταρτο πίεζαν κάτω απο το κέντρο. Όμως η αμυντική γραμμή της Δολίχης ήταν εξαιρετική σε κάθε απόπειρα που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Λιβαδίου. Μετά το 20λεπτό όμως άρχισαν να λύνονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Δολιχιακού και να ανεβαίνει ο ρυθμός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πρώτες ευκαιρίες. Στο 22΄ ο Γκόγκος Φ απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο αντίπαλος τερμοτοφύλακας του είπε »οχι» στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Θεοδωράκης, όπου στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Σουγλής Κ και με το κεφάλι άνοιξε το σκόρ κάνοντας το 0-1. Ακολούθησε ακόμα μια χαμένη ευκαρία στο 39΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Γκόγκο Φ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν να μακρινά σουτ τα οποία ή εξουδετερώνονταν από τον Λιόβα Κ ή κατέληγαν έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Δολίχης μπήκε αποφασισμένη να »κλειδώσει» το παιχνίδι και το κατάφερε πετυχαίνοντας δύο γρήγορα τέρματα. Συγκεκριμένα, το 0-2 έγινε απο τον Γκόγκο Φ στο 56΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρογιάννη Δ. Και ενώ η πίεση συνεχιζόταν ήρθε και το 0-2 από τον Σουγλή Κ στο 68΄ μετά από πολύ καλή συνεργασία με τον Γκόγκο Φ από πλάγια δεξιά και με πλασέ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-3 στο 80΄ με τον Γκατζούνη. Στα λεπτά που είχαν απομείνει δεν συνέβη κάτι το σημαντικότερο.

 

ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ: Λιόβας, Σουγλής Σ, Θεοδωράκης,, Ζιώγας, Χαλκίδης, Σουγλής Κ, Μαρογιάννης, Γκόγκος, Καμαγιάννης, Dushku, Κατσιαμήτας. Έπαιξαν και Σουγλής Ζ, Μίχος, Λιόλιος.

Τα αποτελέσματα
Σαραντάπορο-Π.Ο.Μ.Ε. 0-5
Συκιά-Δομένικο 1-0
Λιβάδι-Δολίχη 1-3
Δαμασούλι-Πύθιο 3-0 (α.α.)
Καλύβια-Βουβάλα 3-1
ΑΕΣΓ-Θύελλα Μεγ. Ελ. 2-0

Η βαθμολογία
1.Δολιχιακός 39
2.Π.Ο.Μ.Ε. 37
3.Θύελλα Μεγ. Ελ. 33
4.Καλύβια 33
5.Συκέα 26
6.ΑΕΣΓ 25
7.Δομένικο 23
8.Βουβάλα 22
9.Πύθιο 11
10.Δαμασούλι 11
11.Λιβάδι 4
12.Σαραντάπορο 3

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ – ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 13/03/11 15:30