Δύσκολα κατάφερε ο Δολιχιακός να πάρει τη νίκη μέσα στο γήπεδό του την Κυριακή το απόγευμα με αντίπαλο την ομάδα των Αραδοσιβίων και να διατηρηθεί στη κορυφή του πρωταθλήματος. Έγινε ένας πολύ καλός αγώνας με αρκετό ρυθμό και στα δύο ημίχρονα.

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον Δολιχιακό. Παρόλο που είχαν καλύτερη κυκλοφορία και παράλληλα κατοχή της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τον τρόπο να μπουν στην περιοχή των γηπεδούχων με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να σταματάνε στην αμυντική γραμμή του Δολιχιακού. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Δολίχης στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να πετύχει τέρμα (το οποίο ήταν και το μοναδικό). Στο 31΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδωράκη, ο Κατσιαμήτας Γ  βρέθηκε στην πορεία της και με «καρφωτή κεφαλιά» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στην επόμενη επίσκεψή του στο 35΄, ο Δολιχιακός άγγιξε το 2-0 με τον Σουγλή Σ, αλλά η κεφαλιά αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς. Στα λεπτά που είχαν απομείνει δεν σημειώθηκε κάτι το ιδιαίτερο για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο, δηλαδή με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν αλλά να μην έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν σημαντική απειλή στον τερματοφύλακα Λιόβα Κ. Αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν στο 72΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θεοδώρακη Σ  και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν απευθείας στα δίχτυα, ένας αμυντικός βρέθηκε πάνω στη γραμμή και γλίτωσε την ομάδα του από το 2-0. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στην ισσοφάριση, πέτυχαν ένα τέρμα στο 83΄ αλλά δικαιολογημένα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

‘Ετσι παρέμεινε το τελικό 1-0 και ο Δολιχιακός πανηγύρισε μια ακόμα σημαντική νίκη κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα για την άνοδο.

ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ: Λιόβας Κ, Σουγλής Σ, Θεοδωράκης, Καμαγιάννης, Dushku, Σουγλής Κ, Ζιωγας, Κατσιαμήτας, Χαλκίδης, Γκόγκος, Μαρογιάννης. Έπαιξαν: Λιόλιος Ι, Μίχος Σ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΜΕΓ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ – ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ  19/03/2011

Τα αποτελέσματα
Σαραντάπορο-Συκέα 0-6
Βουβάλα-Θύελλα Μεγ. Ελ. 4-4
Δομένικο-Δαμασούλι 2-0
Δολιχιακός-ΑΕΣΓ 1-0
Π.Ο.Μ.Ε.-Λιβάδι 6-1
Πύθιο-Μύτικας 0-2

Η βαθμολογία

1.Δολιχιακός 42
2.Π.Ο.Μ.Ε. 40

3.Μύτικας 36
4.Θύελλα Μεγ. Ελ. 34
5.Συκέα 29
6.Δομένικο 26
7.ΑΕΣΓ 25
8.Βουβάλα 23
9.Πύθιο 11
10.Δαμασούλι 11
11.Λιβάδι 4
12.Σαραντάπορο 3

18η αγωνιστική

Λιβάδι-Συκέα
Πύθιο-Βουβάλα
Θύελλα Μεγ. Ελ.-Δολίχη
Μύτικας-Δομένικο
ΑΕΣΓ-Π.Ο.Μ.Ε.
Δαμασούλι-Σαραντάπορο