Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, οι γονείς των παιδιών του δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς ότι του ζητήθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να υποβληθούν προτάσεις από το Δήμο Ελασσόνας για την ανασυγκρότηση των σχολείων για το σχολικό έτος 2011-2012, εντός πέντε (5) ημερών. Με δική του πρωτοβουλία απευθύνθηκε στην κ. Πράτζου προκειμένου να ζητήσει παράταση χρόνου στην υποβολή προτάσεων. Στη συνέχεια σε συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού Λάρισας έστειλαν επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ζητώντας από το υπουργείο να επιμηκυνθεί ο χρόνος διαβούλευσης προκειμένου να μελετηθεί το θέμα σε βάθος και να προταθούν οι καλύτερες λύσεις για το συμφέρον της εκπαίδευσης και των παιδιών.

Τέλος, δήλωσε ότι οι ενέργειές του, μέχρι τώρα, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ωστόσο, συμμερίζεται τις απόψεις των γονέων για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, αλλά και για την ταλαιπωρία τους και ανέφερε πως θα σταθεί στο πλευρό των γονέων σε ότι και αν χρειαστεί.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ελασσόνας, όπου τέθηκε το ζήτημα και η απάντηση ήταν ότι η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο ήταν το σχολείο της Δολίχης να παραμείνει ανοικτό.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

αναφέρει το πανό που θα στηθεί σε εμφανές σημείο της Δολίχης. Θα τοποθετηθούν και μαύρες σημαίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αποχής των παιδιών από το σχολείο, ενώ θα πραγματοποιηθούν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση.