Γονείς παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Δολίχης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου και η Δημοτική Σύμβουλος Ελασσόνας κ. Ντίνα Γκόγκου συμμετείχαν στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, την Παρασκευή 18.03.11, ώρα 12.00 μ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από διάφορα σχολεία της Θεσσαλίας, τα οποία είτε συγχωνεύονται είτε υποβαθμίζονται.

Οι εκπροσώποι Συλλόγων και Φορέων συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Κων. Πράτζου.

Κοινό αίτημα όλων των διαμαρτυρόμενων είναι η ανάκληση των προτάσεων της Περ/κής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τις συγωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων, η οποία θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της τα παιδαγωγικά κριτήρια και όχι μόνο τα οικονομικά.

Οι εκπρόσωποι της Δολίχης, παρ’ όλο που περίμεναν υπομονετικά μέχρι το τέλος της συνάντησης, δεν κατάφεραν να συνομιλήσουν με τη διευθύντρια, η οποία δεν έδωσε προτεραιότητα. Στο διάλογο, ωστόσο, που έγινε με τη συνεργάτιδά της, και σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν σχετικά με την ταλαιπωρία που πρόκειται να υποστούν τα παιδιά, στην επικινδυνότητα της μεταφοράς τους, στον μεγάλο αριθμό των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, καθώς και στην ερήμωση των χωριών, η απάντηση ήταν πως οι συγχωνεύσεις των σχολείων γίνονται για το καλό της εκπαίδευσης!

Οι εκπρόσωποι της Δολίχης δήλωσαν ρητά πως απαιτούν το σχολείο να μην καταργηθεί και η αποχή των μαθητών θα συνεχιστεί μέχρι να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση.