ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Εντυπωσίασε η «Καντάτα Ελευθερίας» στην Ελασσόνα
ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΤΗ

Μία σπουδαία συναυλία με το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» παρουσίασε το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου ο σύλλογος «Πολιτιστικό Προξενείο» στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, στα πλαίσια του εορτασμού των 190 χρόνων από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Η συναυλία στην οποία συμμετείχαν 50 χορωδοί της Μικτής Χορωδίας Δήμου Φαρσάλων, 15μελές ορχηστρικό σύνολο, 3 σολίστ και 3 αφηγητές εντυπωσίασε και καθήλωσε το κοινό με τη μουσική του Χρ. Λεοντή και το υποβλητικό λόγο των Μακρυγιάννη, Ρήγα, Σολωμού. Το έργο «Καντάτα Ελευθερίας» περιλαμβάνει μελοποιημένα αποσπάσματα από το “Θούριο” και τη “Χάρτα” του Ρήγα, τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του Σολωμού και τα “Απομνημονεύματα” του Μακρυγιάννη. Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων υπό τη διεύθυνση του Ελασσονίτη μαέστρου Κων/νου Μάτη, ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις του έργου, συνοδεία της ορχήστρας, των σολίστ και με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας.

Την εκδήλωση άνοιξε χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου κ. Νικ. Γάτσα, ακολούθησε ο πανηγυρικός της 25ης Μαρτίου από το σχολικό σύμβουλο κ. Αν. Δαραρά και αναφορά στο έργο από τον πρόεδρο της Χορωδίας Φαρσάλων κ. Ιω. Μαλέτσικα.

Τραγούδησαν οι σολιστ: Εβίτα Σίμου (μέτζο), Αστέριος Τσέτσιλας (τενόρος), Χρήστος Πούρικας (βαρύτονος), ενώ κείμενα του έργου ανέγνωσαν οι: Βάσω Φακή, Γιώργος Θεοδοσίου και Γιώργος Σαράτσης.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο), Νίκος Γκονέλας (κλαρινέτο), Θανάσης Καλαμπάκας και Σπύρος Καβαλιεράτος (κιθάρα), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Γιάννης Σαμόλαδος (κρουστά), Κώστας Εφταλτσίδης (ακκορντεόν), Γιώτα Στεφανοπούλου – Αποστόλης Μητράς (βιολί), Γιώργος Σκίμπας (βιόλα), Μίλτος Γιαννός (τσέλο), Γιώργος Κουλιόπουλος (κοντραμπάσο) και Βίκυ Ιωάννου (πιάνο).

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, οι Δήμαρχοι Ελασσόνας και Φαρσάλων κ. Γ. Πασχόπουλος και Αρ. Καραχάλιος, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.