Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στη Δολίχη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.

Με το πέρας αυτής, η κ. Βάια Παπαδημητρίου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, εκφώνησε τον παρακάτω λόγο:

Εκ μέρους των γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Δολίχης σας καλημερίζουμε στην σημερινή εκδήλωση και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά.
Η σημερινή επέτειος είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν θα γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο γιατί θέλουμε το σχολείο μας να παραμείνει ανοικτό και γι’ αυτό παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Ίσως, η σημερινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου στη Δολίχη να είναι και η τελευταία.
Αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι θέλουν να κλείσουν το σχολείο μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Θέλουν να μας πάνε σε ένα σχολείο που δεν έχει τις υποδομές βάσει των οποίων κάνουν λόγο ότι θα είναι καλύτερα για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Η απόσταση του σχολείου της Καλλιθέας είναι πάνω από 10 χλμ. και τέτοιες μετακινήσεις απαγορεύονται από το νόμο.
Χωρίς να σκεφτούν την ταλαιπωρία και τις συνέπειες για τα παιδιά μας.
Χωρίς να έχει εγγυηθεί κανείς για την ασφάλεια αυτών των παιδιών.
Ήδη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας, στην οποία παρευρεθήκαμε οι γονείς, η πλειοψηφία δήλωσε υπέρ της συγχώνευσης των σχολείων (δεδομένου ότι δήλωσε υπέρ των 6/θέσεων σχολείων και κατά συνέπεια στη συγχώνευση των υφιστάμενων σχολείων).
Σκεφτείτε! Πως θα ήταν το χωριό μας χωρίς σχολείο και χωρίς συλλόγους και φορείς, αφού η κατάργηση του σχολείου οδηγεί στην ερήμωση του χωριού, το οποίο δεν θα έχει τίποτα να προσφέρει.
Θέλουμε ανοιχτό σχολείο για να υπάρχει ζωή στο χωριό μας και για να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας σωστά.
Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων σας στο δίκαιο αγώνα μας, γιατί το κλείσιμο του σχολείου, μας αφορά όλους.
Σας ευχαριστούμε.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δολίχης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας.