Ακόμα μια σημαντική νίκη πέτυχε ο Δολιχιακός εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Βουβάλας, η οποία τον κράτησε  στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πάει με ανεβασμένη την ψυχολογία στο ντέρμπι με  το Μικ. Ελευθεροχώρι, το οποίο πολλοί το λένε ως «τον αγώνα της χρονιάς». Στον αγωνιστικό χώρο, και οι δυο ομάδες έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τους τρείς βαθμούς ως αποτέλεσμα να υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι και αρκετό πάθος. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν πρώτοι ευκαιρία στο 16΄ με ένα σουτ έξω από την περιοχή όπου η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι. Ο Δολιχιακός απάντησε με δύο χαμένες κλασικές ευκαιρίες από τον Γκόγκο Φ, η μία στο 23΄ όταν το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και η άλλη στο 28΄ όταν από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε κάνοντας την απόκρουση του αγώνα. Στο 35΄ όμως η άμυνα των γηπεδούχων δεν άντεξε την πίεση. Ο Μαρογιάννης μετά από καλή συνεργασία μπήκε μόνος του από πλάγια αριστερά και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στα λεπτά που είχαν απομείνει για το πρώτο ημίχρονο, η Βουβάλα ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, στο οποίο συνέβαλε και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν αλλά μάταια. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ήθελαν ακόμα ένα τέρμα για να «καθαρίσουν» τον αγώνα. Στο 66΄ απείλησαν με τον Σουγλή Κ αλλά η μπάλα από το σουτ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 71 ο Γκόγκος Φ  βρέθηκε μόνος του από δεξιά αλλά το πλασέ πέρασε λίγο έξω. Στο 75΄ο Μαρογιάννης μετά από σέντρα βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια. Στο 81΄ ο Θεοδωράκης Σ προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε. Το γκολ που έψαχνε ο Δολιχιακός ήρθε στο 88′. Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Θεοδωράκη Σ, ο Γκόγκος Φ βρέθηκε στην πορεία της και έκανε το τελικό 0-2.

ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ: Λιόβας Κ, Σουγλής Σ, Θεοδωράκης, Καμαγιάννης, Dushku, Σουγλής Κ, Ζιωγας, Κατσιαμήτας, Χαλκίδης , Γκόγκος, Μαρογιάννης έπαιξαν και Μίχος, Σουγλής Ζ

1.Δολιχιακός 48

2.Π.Ο.Μ.Ε. 46

3.Μύτικας 42
4.Συκεα 35
5. Θύελλα Μεγ. Ελ. 34
6.Δομένικο 29
7.ΑΕΣΓ 25
8.Βουβάλα 24
9.Πύθιο 12
10.Δαμασούλι 14
11.Λιβάδι 7
12.Σαραντάπορο 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ – Μικ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ   2/4/11  16:30