Πλήρης ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις του Δολιχιακού μετά τη νίκη του απέναντι στον δεύτερο διεκδικητή του τίτλου (Μικ. Ελευθεροχώρι) με το επιβλητικό 4-1, χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά καμία ιδιαίτερη δυσκολία, αν λάβουμε υπόψη μας την σημαντικότητα του αγώνα. Με αποτέλεσμα να φτάσει στο +5 από το δεύτερο, δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ενώ με 1 ακόμα βαθμό στους επόμενους δυο αγώνες με Συκέα (εκτός) και Δαμασούλι (εντός) αναδεικνύεται και μαθηματικά πρωταθλητής. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν τη νίκη έπαιξε και το φίλαθλο κοινό το οποίο γέμισε τις κερκίδες του γηπέδου ενθαρρύνοντας την ομάδα του σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού (πάνω από εκατό άτομα)  αποτελώντας τον δωδέκατο παίχτη.

Στον αγωνιστικό χώρο, και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μετά το 20΄ λεπτό να αποκτούν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αρχίζουν να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 22΄, ο Γκόγκος Φ επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ μακριά από την εστία. Στο 26΄, μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Θεοδωράκη Σ, η μπάλα έφτασε στη περιοχή και έπειτα από αλλεπάλληλες κόντρες στο πόδι του Σουγλή Σ, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ένας αμυντικός βρέθηκε πάνω στη γραμμή και έδιωξε μακριά. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην περιοχή, αλλά εκεί υπήρχε η σκληροτράχηλη άμυνα που «καθάριζε» τα πάντα. Έτσι στο 33΄ έγινε το 1-0 με έναν γνωστό τρόπο για τον Δολιχιακό. Ο Σουγλής Κ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σουγλής Σ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στα λεπτά που είχαν απομείνει έγινε κάτι το σημαντικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δολιχιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς, όπως και τα κατάφερε.  Το 2-0 έγινε στο 51΄ με έναν συνήθη ύποπτο, τον Σουγλή Κ, μετά από ωραία συνεργασία με τον Γκόγκο Φ. Το 3-0 έγινε από τον Γκόγκο Φ στο 57΄ με έναν θαυμάσιο τρόπο, περνώντας τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα σε απόσταση 40 μέτρων περίπου. Το 4-0 έγινε και πάλι από ίδιο ποδοσφαιριστή στο 64΄ με εύκολο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι ποδοσφαιριστές του Δολιχιακού «έσβησαν τις μηχανές» και απλά κυκλοφορούσαν την μπάλα.  Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι, μετά το ξέσπασμα του αντιπάλου τους και το 4-0, θέλησαν να βγουν στην κόντρα επίθεση ώστε να πετύχουν το γκολ της τιμής το οποίο το κατάφεραν. Στο 75΄ ο Θεοδωράκης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σκάντζο και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζήκας και έκανε το τελικό 4-1. Στα λεπτά που είχαν απομείνει προσπάθησαν να μειώσουν κι άλλο το σκορ, αλλά μάταια.

ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ: Λιόβας Κ, Σουγλής Σ, Θεοδωράκης, Μίχος, Dushku, Σουγλής Κ, Ζιωγας, Κατσιαμήτας, Χαλκίδης , Γκόγκος, Μαρογιάννης έπαιξαν και Καμαγιάννης, Σουγλής Ζ και Αστερίου.

1.Δολιχιακός 51

2.Π.Ο.Μ.Ε. 46

3.Μύτικας 45
4.Συκεα 36
5. Θύελλα Μεγ. Ελ. 35
6.Δομένικο 32
7.ΑΕΣΓ 25
8.Βουβάλα 24
9.Δαμασούλι 17
10.Πύθιο 15
11.Λιβάδι 7
12.Σαραντάπορο 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΣΥΚΕΑ – ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ   9/4/11    16:30