Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δολίχης και Ολυμπιάδας.

Πρόσκληση

Προσκαλούμε το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, τον Μητροπολίτη Ελασσόνας, τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους βουλευτές Λάρισας, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες να παρευρεθούν στη συνάντηση για συζήτηση περί των συγχωνεύσεων των σχολείων, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα «Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα.

________________________________________________

Ελασσόνα, 29.3.2011

Ψήφισμα

Θέλουν να κλείσουν τα σχολεία μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Θέλουν να μας πάνε σε σχολεία που δεν έχουν τις υποδομές βάσει των οποίων κάνουν λόγο ότι θα είναι καλύτερα για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Οι δε μετακινήσεις, κατά περίπτωση, πάνω από 10 χλμ. στα «πολυδύναμα» σχολεία απαγορεύονται από το νόμο.

Δεν έχουν σκεφτεί την ταλαιπωρία και τις συνέπειες για τα παιδιά μας.

Δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί κανείς για την ασφάλεια αυτών των παιδιών.

Σκεφτείτε! Πως θα ήταν τα χωριά μας χωρίς σχολεία και κατά συνέπεια χωρίς συλλόγους και φορείς, αφού η κατάργηση των σχολείων οδηγεί στην ερήμωση των χωριών, τα οποία δεν θα έχουν τίποτα να προσφέρουν. Επιπλέον, οι νέοι γονείς επενδύσαμε επαγγελματικά στον τόπο στον οποίο ζούμε. Οι συγχωνεύσεις των σχολείων θα μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας και να μεταναστεύσουμε στις πόλεις.

Είναι άδικο για τα παιδιά και για τις οικογένειές μας αυτό που πάει να γίνει, διότι τέτοιου είδους μέτρα μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω.

Η πολιτεία θα έπρεπε να στρέψει το ενδιαφέρον της στη βελτίωση των υφιστάμενων σχολείων και όχι στη συγχώνευση αυτών.

Τα σχολεία μας διαθέτουν ικανοποιητικό αριθμό μαθητών και πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Για ορισμένα σχολεία, στα οποία φοιτούν λιγότεροι από δέκα μαθητές, αποφασίστηκε να μην καταργηθούν και δημιουργείται, ωστόσο, η εύλογη απορία σχετικά με το είδος των επιχειρημάτων που συνηγορούν στις συγχωνεύσεις.

Θέλουμε, πρώτα οι τοπικοί φορείς να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας, της οποίας κοινό αίτημα είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία για να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας ομαλά και σωστά.