ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λάρισα 1/4/2011

Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας :

Σπουδαίο το αποτέλεσμα των συλλογικών δράσεων μέσα από τη Δικτύωση των Συλλόγων

Τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν στην τουριστική προβολή και ανάδειξη της Θεσσαλίας οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας, τόνισαν οι εκπρόσωποι του Δικτύου των ΜΚΟ Θεσσαλίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας την περασμένη εβδομάδα στη Λάρισα με θέμα: «Οικονομική ύφεση και Καλλικράτης. Η επόμενη μέρα και το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Λάρισας».

Στην ημερίδα αυτή που έγινε με την υποστήριξη της ΤΕΔΚ Λάρισας, του ΚΕΤΑ, της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας και του Συνδ. Ενοικ. Δωμ. Ν. Λάρισας, παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της «Hospitality & Tourism Consulting» ένα βιώσιμο μοντέλο, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει η Θεσσαλία, έτσι ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός .

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, που ήταν ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπας και ο υπεύθυνος Αθλητισμού και συντονισμού εκδηλώσεων του Δικτύου,αλλά και πρόεδρος των Ξενοδόχων Περτουλίου κ. Ηλίας Φιλοκώστας, στις παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι, μέσα από την καινοτόμα και πρωτοπόρα προσπάθεια των Συλλόγων και φορέων της Θεσσαλίας να δικτυωθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, να καταστεί η συντονισμένη και συλλογική δράση των ΜΚΟ, ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο όλης της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ, στην εισήγησή του  τόνισε ότι, μέσα από την διοργάνωση σπουδαίων πολιτιστικών δράσεων, σε συνεργασία με όλα τα μέλη του, που αφορούν την ανάδειξη των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων, την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, της λαογραφίας , της παράδοσης, της προβολής και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, των Φεστιβάλ εντός και εκτός Θεσσαλίας, της αξιοποίησης των εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της υλοποίησης Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, της συνεργασίας του Δικτύου με τα Επιμελητήρια, την ΠΕΔΚ, την Περιφέρεια και όλους τους αιρετούς, τα Υπουργεία, τα Πανεπιστήμια και την επιστημονική κοινότητα, μπορεί το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, να στέκεται αρωγός και να συμβάλει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Θεσσαλίας  και της μετατροπής της  σε έναν αγαπημένο τόπο προορισμού.

Εξάλλου όλες οι δράσεις του Δικτύου που αφορούν το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Οικονομία, την Κοιν. Αλληλεγγύη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη προσφέρουν ένα σπουδαίο έργο στη Θεσσαλία και κινητοποιούν όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις των Ενεργών Πολιτών.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου τόνισαν ότι οι Σύλλογοι-Μέλη του  διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε κάθε επιτροπή Διαβούλευσης, που αφορά την ανάπτυξη και ότι οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να συντονίσουν, αλλά και να προσαρμόσουν τις δράσεις τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα, που αφορά την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας, να είναι το καλύτερο δυνατό.

Όλο το Δ.Σ. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας,  εργάζεται κατά τρόπο μεθοδικό, πάνω στη διοργάνωση συλλογικών δράσεων με τα μέλη του, έτσι ώστε να αναδειχθούν όλα τα δυνατά σημεία της Θεσσαλίας και να συμβάλει και αυτό στη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής, αφού πιστεύει ότι η Θεσσαλία έχει μια θαυμάσια ιστορία, εξαιρετικά αρχαιολογικά και Βυζαντινά μνημεία, μοναδικές φυσικές ομορφιές που ξεκινούν από τη θάλασσα και καταλήγουν στο παγκόσμιο μνημείο της Φύσης, τον Όλυμπο, και τέλος, διαθέτει μια τεράστια και μοναδική, για την ποιότητά της, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή, που μπορεί να κατακτήσει νέες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Και στον τεράστιο αυτό αγώνα εξωστρέφειας της Θεσσαλίας, οι εκατοντάδες Εθελοντικές Οργανώσεις, που προχώρησαν στην δικτύωσή τους και δημιούργησαν το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα μέσα από τις στοχευμένες δράσεις τους  και τη συνεργασία με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας, συνεργασία την οποία το Δίκτυο επιδιώκει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας θα συνεργαστεί στενά με τους φορείς του Τουρισμού της Θεσσαλίας (Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων-Ενοικ. Δωματίων, Περιφέρεια κ.ά.) έτσι ώστε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας να καταστεί ελκυστικό και να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις εκδηλώσεις του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας.

Η Θεσσαλία και το δικαιούται και το αξίζει.

Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ
Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ
Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

www.mkothessalias.gr
E-Mail:  info@mkothessalias.gr