Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου επέλεξαν να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση τα μέλη του Παιδικού και του Νεανικού Χορευτικού Τμήματος Πυθίου!

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στον προαύλιο χώρο στο εξωκλήσι του Αη Γιώργη, οι γυναίκες τραγούδησαν τα καθιερωμένα πασχαλινά τραγούδια και στη συνέχεια οι νέοι και τα παιδιά του Πυθίου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς!

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και τα μαθήματα γίνονται περίπου τρεις μήνες, η εμφάνιση και των δυο τμημάτων ήταν εξαιρετική και ειδικά του παιδικού τμήματος!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίιτερα αυξημένη την φετινή χρονιά, αν και είναι μια δύσκολη μέρα αφού όλοι πάντα έχουν ξενυχτήσει διασκεδάζοντας το προηγούμενο βράδυ, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών αφού τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστοι οι χωριανοί που επισκέπτονταν το συγκεκριμένο ξωκλήσι αλλά και μεγάλη χαρά στα μέλη του χορευτικού τμήματος που είδαν να τους τιμούν τόσοι πολλοί συγχωριανοί τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Χορευτικού Τμήματος Πυθίου

Ευχαριστούμε θερμά την Τόνια Κατή, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης, την Γιώτα Κατή που προσφέρθηκε να βιντεοσκοπήσει την εκδήλωση ώστε να μπορέσουν να την δουν όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν, τους Συλλόγους Δολίχης, Κοκινόγης, Πυθίου και τον δήμο Ελασσόνας για την παραχώρηση τον παραδοσιακών φορεσιών! Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μας και στην χοροδιδάσκαλό μας κα Έλλη Νταμπάκη-Τζιμάκα, οι οποίοι βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί η εμφάνισή μας με επιτυχία!

neaolympou.gr