ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ “ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ”

Ο σύλλογος “Πολιτιστικό Προξενείο” θα προβάλλει το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ “Χρεοκρατία” την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στις 7.30 μ.μ. στο καφέ “Μουσική Σκηνή” στην Ελασσόνα.

Την προβολή του ντοκιμαντέρ που έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερα από 500.000 άτομα και άναψε φωτιές στο διαδίκτυο, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα και το ελληνικό χρέος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

Η ταινία των Αρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή διάρκειας 73 λεπτών που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου και αναζητά τις αιτίες της κρίσης χρέους, ενώ προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του ’70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.