Άλλος ένας πελαργός που έπαθε ηλεκτροπληξία

Posted: 17/05/2011 by administrator in Διάφορα

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στο 20ο χλμ. Ελασσόνας – Κατερίνης, βρέθηκε λαβωμένος πελαργός από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον περισυλλέξανε. Με πρωτοβουλία του κ. Αθανασίου Τσακνάκη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης, ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Ελασσόνας ώστε να μεριμνήσει για την ιατρική του φροντίδα.

Το άτυχο πτηνό, το οποίο είναι γένους θηλυκού, με τη συμβολή της Δασάρχου Ελασσόνας κ. Ζωής Φτίκα, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παραλήφθηκε στις 9-5-2011 από το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Η Δασάρχης μερίμνησε, επίσης, για τη φροντίδα των μικρών πτηνών του πελαργού. Ο πελαργός, ωστόσο, βρίσκεται πλέον σε καλή κατάσταση και θα επιστραφεί όταν θα ιάσει πλήρως.

Ο πελαργός, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα, έπαθε ηλεκτροπληξία, όπως και εκείνος που σκοτώθηκε στη Δολίχη τον Μάιο του 2009. Είχαμε τονίσει, ωστόσο, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό και σίγουρα ούτε η τελευταία.  Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να ληφθούν μέτρα, όπως με την κατασκευή ειδικών στύλων για την εγκατάσταση των πελαργών ή έστω με την υπερύψωση των υπάρχουσων φωλιών που τοποθέτησε η ΔΕΗ, καθώς σπάνια και πανέμορφα αποδημητικά πουλιά, όπως οι πελαργοί, σπανίζουν στην περιοχή μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s