Δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί η Ελασσόνα ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για τον θρησκευτικό τουρισμό, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, με τον Μητροπολίτη Βασίλειο και την Πρόεδρο των Ξενοδόχων του Νομού Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Ο θρησκευτικός τουρισμός έχει αυξηθεί στην Ελασσόνα τα τελευταία χρόνια με το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη Βασίλειου.

Η κ. Παπαϊωάννου ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη βασίλειο και τον  κ.Παιδή για την δυνατότητα επίσκεψης  νέων τουριστών και κυρίως όσων έχουν ως βάση τη Λάρισα . Η Ελασσόνα θα μπορούσε να ενταχθεί ιδανικά στο πρόγραμμα, ως ημερήσια εξόρμηση στα μοναδικά Μοναστήρια της Επαρχίας, αλλά και τις ομορφιές του Ολύμπου.

Ο κ. Αθανάσιος Παιδής, δήλωσε, ότι η Περιφέρεια παρακολουθεί με πολλή προσοχή το θέμα του τουρισμού και ειδικά του θρησκευτικού, ο οποίος απευθύνεται και σε νέες αγορές όπως αυτή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παιδή, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ολοκλήρωση του δρόμου Λογγας – Βερδικούσια, που θα συνδέσει τα Μετέωρα με τα Μοναστήρια της Ελασσόνας και τον Όλυμπο, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τους τουρίστες. Ήδη μετά από ενέργειες  του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 384.670 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο ενώ θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις  για την περαιτέρω   χρηματοδότηση  ώστε να  αποπερατωθεί  η πολύ σημαντική  για την επαρχία Ελασσόνας οδική σύνδεση με τα Μετέωρα.