Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, προσεχώς στο Κτήμα Μπέλλου.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, στις 21:00

διοργανώνεται εορταστική μουσική βραδιά με τους εξαιρετικούς μουσικούς Ρώνια Τοπαλίδου (τραγούδι) και Βασίλη Ντόντη (κιθάρα).

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 21:00 διοργανώνεται βραδιά αστροπαρατήρησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ας κοιτάξουμε ψηλά…

Ας αρχίσουμε να ξανακοιτάμε ψηλά…

Ο άνθρωπος, από την αρχή της ύπαρξής του, κοιτούσε τον έναστρο ουρανό και απορούσε, θαύμαζε, έπλαθε μύθους, ονειρευόταν. Ο ουρανός ήταν ένα μέρος του φυσικού του περιβάλλοντος, που, παρότι απρόσιτο, τον απασχολούσε, ήθελε να το ερμηνεύσει και μέσω αυτού να εξηγήσει και τη δική του ύπαρξη.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τον ουρανό. Αναζητά την επαφή με τη φύση αλλά επικεντρώνεται στα επίγεια. Δε σηκώνει το κεφάλι ψηλά να θαυμάσει τη σελήνη ή να αναγνωρίσει τους αστερισμούς. Δεν αναρωτιέται αν εκείνο το πολύ φωτεινό σημείο στον ουρανό είναι πλανήτης ή αστέρι.

Ελάτε για μια βραδιά να κοιτάξουμε ψηλά. Να βρούμε το δρόμο μας ανάμεσα στα αστέρια. Να θυμηθούμε τη μυθολογία του ουρανού αλλά και να παρατηρήσουμε μέσα από τηλεσκόπιο. Να δούμε πού μαζεύονται τα αστέρια όταν γερνούν, το γαλαξία της Ανδρομέδας, τους δορυφόρους του Δία αλλά και ένα κομήτη!

Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 21:00.

Εισηγητής: Γιώργος Σπιθούρης – μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Είσοδος ελεύθερη.

* Για λόγους ευκρινέστερης παρατήρησης των άστρων τα φώτα θα παραμείνουν σβηστά κατά τις ώρες 21:00 – 23:00, αλλά όλοι οι χώροι του Κτήματος θα λειτουργούν κανονικά υπό το φως των κεριών.

Το Κτήμα Μπέλλου είναι μια αγροτουριστική επιχείρηση με οικολογικούς προσανατολισμούς και ενδιαφέροντα στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Βρίσκεται 3 χλμ. έξω από τον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, στο δρόμο Κατερίνης- Ελασσόνας. http://www.ktimabellou.gr | 2351 7 70021