ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Υποβλήθηκε στο dolihi.gr)

CAMERA ZIZANIO 2011
(2-10 Δεκεμβρίου)

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε σιωπήσει.

Με τόσα απειλητικά χρέη από την προηγούμενη διοργάνωση (Δεκέμβριος 2010) και αβέβαιη τη μελλοντική χρηματοδότηση, δεν θα έπρεπε να προγραμματίζουμε τίποτα.

Θα έπρεπε να κατεβάσουμε κι εμείς «ρολά» και να μην ενοχλούμε τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος με δραστηριότητες «ουχί παραδεδεγμένης χρησιμότητας», όπως έλεγε κι ο Παπαδιαμάντης.

Αλλά εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Η 11η διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει αναγγελθεί, από τις 2 ως τις 10 Δεκεμβρίου παράλληλα με το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους γιατί…

…βρισκόμαστε σε εξαιρετική αδυναμία…

… να απαντήσουμε στα εκατοντάδες παιδιά που διέθεσαν χρόνο και δημιουργικότητα για να φτιάξουν τις ταινίες τους και περιμένουν με αγωνία να τις δουν προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη του Φεστιβάλ διεκδικώντας το δικό τους παράθυρο στον κόσμο…
… στους εκπαιδευτικούς που τα βοήθησαν διαθέτοντας ώρες απλήρωτης εργασίας μια και η οπτικοακουστική δημιουργία δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα…
… στους εκατοντάδες νεαρούς φίλους μας από το εξωτερικό που έστειλαν ήδη τις ταινίες τους και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να πάρουν μέρος, για μια ακόμα φορά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας…
… στους συνεργάτες μας στις άλλες χώρες (Φεστιβάλ, οργανώσεις, καλλιτέχνες κλπ) που αναγνωρίζουν το Φεστιβάλ σαν ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και παρακολουθούν με αγωνία τη μάχη επιβίωσης και μας παρακινούν να συνεχίσουμε γιατί βλέπουν εδώ μια μάχη ενάντια στην πολιτιστική βαρβαρότητα που μας απειλεί και απειλεί το μέλλον της νέας γενιάς.

Επειδή αυτή η «αδυναμία» είναι η δύναμη που χαράζει το μέλλον γι αυτό το λόγο απευθύνουμε και φέτος και σε πείσμα των καιρών το «καθιερωμένο» κάλεσμα για συμμετοχές. Και ελπίζουμε να είναι πολλές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όσοι νέοι έχουν δημιουργήσει μικρές ταινίες είτε μέσα στο σχολικό περιβάλλον είτε έξω από αυτό, ομαδικά ή και ατομικά έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία αλλά οι ταινίες πρέπει να πληρούν τις εξής ελάχιστες προϋποθέσεις:

·    Να έχουν δημιουργηθεί από παιδιά και νέους μέχρι 20 χρόνων.

·    Να είναι κατά κύριο λόγο δημιουργίες των ίδιων των παιδιών (στο σενάριο και τη σκηνοθεσία) και όχι των ενηλίκων.

·    Να μην περιέχουν οπτικοακουστικό υλικό τρίτων για το οποίο υπάρχει ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων.

·    Να έχουν διάρκεια μέχρι 10 λεπτά.

Σημειώστε: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2011.

Να θυμίσουμε ότι η Camera Zizanio έχει δυο διαγωνιστικά τμήματα: το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό. Το Ευρωπαϊκό τμήμα από φέτος διευρύνεται και περιλαμβάνει και τις χώρες της Μεσογείου. Ένα τρίτο τμήμα, το Διεθνές Πανόραμα, είναι πληροφοριακό.

Οι ταινίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Κατηγορία Α (έως 12 χρόνων),
Κατηγορία Β (13 έως 16),
Κατηγορία Γ (17 έως 20).

Οι προβολές του Ελληνικού τμήματος θα γίνουν το τριήμερο 1,2 και 3 Δεκεμβρίου και του Ευρωπαϊκού από τις 4 ως τις 9 Δεκεμβρίου. Η τελετή λήξης στις 10 Δεκεμβρίου.

Στον δικτυακό τόπο της Camera Zizanio http://camerazizanio.net υπάρχουν οι κανονισμοί, η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες.

Επίσης πληροφορίες μπορείτε να πάρετε αν τηλεφωνήσετε στα γραφεία μας 0030 210 8664470 ή αν μας γράψετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  camerazizanio@olympiafestival.grcamerazizanio@gmail.com .

Τις ταινίες (σε μορφή DVD) μαζί με το υπόλοιπο πληροφοριακό υλικό μπορείτε  να στείλετε στη διεύθυνση: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (για την Camera Zizanio), Οδός Ρόδου 18, 11252 Αθήνα