ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας

Μαγικές στιγμές έζησαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα στο «3ο Κυνήγι Θησαυρού» που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ), τον Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου, με την υποστήριξη του Pantheon Plaza (Λάρισα) και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που πρόσφατα διοργάνωσε με τη ΛΕΚΟΒ μια πρωτότυπη και σπάνια ανάβαση στο παγκόσμιο μνημείο της Φύσης, στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, σε συνδυασμό με μια επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT, από την Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια της σπάνιας αυτής εκδήλωσης ,από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου βρίσκονταν στον πολυχώρο Pantheon-Plaza της Λάρισας, κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μέχρι δηλ. και την έναρξη της εκδήλωσης «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων».

Έτσι το κοινό της Θεσσαλίας ,είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ιστορικά αυτοκίνητα ,που ήλθαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στην πόλη της Λάρισας.

«Κυνηγώντας τον θησαυρό» στις φωλιές των αετών του μαγευτικού Περτουλίου

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής (11/9/2011) ,τα οχήματα μετά τον τεχνικό έλεγχο και την διαπίστευση των οδηγών ,που ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος, ξεκίνησαν την πορεία τους ,περνώντας από τα Τρίκαλα,την Πύλη ,την Ελάτη ,τα αλπικά τοπία και πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπου και εξελίχθηκε το «κυνήγι θησαυρού», ενώ οι συμμετέχοντες κινήθηκαν προς τον τελικό προορισμό, που ήταν το μαγευτικό Περτούλι.

Εκεί έγινε η επίσημη υποδοχή από τις τοπικές αρχές και οι επισκέπτες γνώρισαν την πλούσια ιστορία του χωριού , είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις και να προμηθευτούν, τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα της περιοχής από τον τοπικό Συνεταιρισμό Γυναικών Περτουλίου .

Παράλληλα από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες στο κυνήγι του θησαυρού ,πλούσια δώρα και τοπικά προϊόντα.

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ευχαριστεί το Pantheon Plaza (για την αμέριστη υποστήριξή του στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης ) ,τον Πολιτ. Σύλλογο Περτουλίου ,τον Δήμο Πύλης ,τον κ. Ηλία Φιλοκώστα(πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου ,που πρότεινε τη δράση στο Περτούλι και εργάστηκε με αυταπάρνηση για την υλοποίησή της ) ,όπως και όλους τους κατοίκους του μαγευτικού Περτουλίου .

Κατά την διάρκεια της παραμονής των οχημάτων στο Περτούλι, ήταν σε κοινή θέα για τους πολυπληθείς λάτρεις και φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης, οι οποίοι και πάλι μπόρεσαν να τα δουν από κοντά ,αλλά και να τα φωτογραφίσουν ,σε συνδυασμό με μια μοναδική εκδρομή στην περιοχή.Κατά την επιστροφή ,οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την Ελάτη, προσκεκλημένοι των τοπικών αρχών και των ξενοδόχων του χωριού.

Η καρδιά της Θεσσαλίας «χτύπησε» στο Περτούλι

Μέσα από την μεγάλη αυτή εκδήλωση ,που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ,αλλά και του αυτοκινητιστικού Τύπου , από την Ελλάδα και το εξωτερικό , όμορφες εικόνες ενός μαγικού προορισμού ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι την όλη εκδήλωσε παρακολούθησαν από κοντά πολλά ΜΜΕ,ενώ παρούσα σε κάθε βήμα ,ήταν η τηλεόραση της ΕΤ3 , που κατέγραψε τα πάντα και που μέσα από τις εκπομπές της ,μετέφερε εικόνες από τα φοβερά αλπικά δάση του Περτουλίου ,σε όλους τους λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες ομογενείς .

O πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Κων. Σκριάπας δήλωσε ότι όλο το Δ.Σ. του Δικτύου «πιστεύει ακράδαντα ότι όλη η Θεσσαλία αποτελεί έναν πανέμορφο και πλήρη τουριστικό προορισμό ,για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ,αλλά και όλο τον κόσμο , γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό και να αναδειχθεί ,μέσα από συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων ,στις οποίες η Περιφέρεια ,θα πρέπει να είναι εμφανώς παρούσα και να ενισχύει τις πρωτοβουλίες των Εθελοντικών οργανώσεων ,που μπορούν να προσφέρουν πολλά ,μέσα από το τεράστιο πολιτισμικό δυναμικό που διαθέτουν .

Και αυτό γιατί η Θεσσαλία διαθέτει θαυμάσια ιστορία ,πολιτισμό και εξαιρετική πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος ,που ξεκινά από τις πανέμορφες ακτές και τα νησιά και φτάνει μέχρι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος ,που είναι ο Όλυμπος ,το βουνό των μύθων , των μεγάλων συγκινήσεων και των αθλημάτων μεγάλου υψομέτρου.

Στα πλαίσια ,λοιπόν, της ανάδειξης όλων αυτών των δυνατών σημείων ,το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,θα συνεχίσει να διοργανώνει ,σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ,δράσεις που αναδεικνύουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο, ενώ ,ήδη ,έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες μεγάλες συνεργασίες για την ανάδειξη της Θεσσαλίας και οι οποίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον».

Ευχαριστίες του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας για την άριστη φιλοξενία
Δεκάδες Ιστορικά και Κλασσικά Οχήματα βρέθηκαν 
στα πανέμορφα δάση Περτουλίου  την Κυριακή 11 Σεπτ. 2011

Μαγικές στιγμές έζησαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα την Κυριακή  11 Σεπτεμβρίου 2011,στο «3ο Κυνήγι Θησαυρού»  που διοργάνωσε η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και το Δίκτυο  ΜΚΟ Θεσσαλίας ,σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου ,με την υποστήριξη του Pantheon Plaza(Λάρισα) και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που πρόσφατα διοργάνωσε με τη ΛΕΚΟΒ μια  πρωτότυπη και σπάνια ανάβαση στο  παγκόσμιο μνημείο της Φύσης,στο μυθικό βουνό  ,τον Όλυμπο ,σε συνδυασμό με  επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT ,από την Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας.

ΠΕΡΤΟΥΛΙ –ένας μαγικός προορισμός

Η  καρδιά της Θεσσαλίας «χτύπησε» στο Περτούλι  μέσα από την μεγάλη αυτή εκδήλωση ,που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ,αλλά και του αυτοκινητιστικού Τύπου , από την Ελλάδα και το εξωτερικό , ενώ όμορφες εικόνες ενός μαγικού προορισμού ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι την όλη εκδήλωσε παρακολούθησαν από κοντά πολλά ΜΜΕ,ενώ παρούσα σε κάθε βήμα ,ήταν η τηλεόραση της ΕΤ3 , που κατέγραψε τα πάντα και που μέσα από τις εκπομπές της ,μετέφερε εικόνες από τα φοβερά αλπικά δάση του Περτουλίου ,σε όλους τους λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες ομογενείς  .

Η Θεσσαλία έχει χειμάζουσα δυναμική

Το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  Θεσσαλίας πιστεύει ακράδαντα ότι όλη η Θεσσαλία αποτελεί έναν πανέμορφο και πλήρη τουριστικό προορισμό ,για  επισκέπτες  από όλη την Ελλάδα ,αλλά και όλο τον κόσμο , γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό και να αναδειχθεί ,μέσα από συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων ,στις οποίες η Περιφέρεια ,θα πρέπει να είναι εμφανώς παρούσα και να ενισχύει τις πρωτοβουλίες των Εθελοντικών οργανώσεων ,που μπορούν να προσφέρουν  πολλά ,μέσα από το τεράστιο πολιτισμικό δυναμικό που διαθέτουν .

Και αυτό γιατί η Θεσσαλία διαθέτει θαυμάσια ιστορία, πολιτισμό, μοναδικά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας  και εξαιρετική  πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος ,που ξεκινά από  τις πανέμορφες ακτές και τα νησιά και φτάνει μέχρι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος ,που είναι ο Όλυμπος ,το βουνό των μύθων , των μεγάλων συγκινήσεων και των αθλημάτων μεγάλου υψομέτρου.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος κ. Κων. Σκριάπας και ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του Δικτύου κ. Ηλίας Φιλοκώστας, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,θα συνεχίσει να διοργανώνει  ,σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ,αλλά και με τη στήριξη φορέων με υψηλή Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη  ,ποικίλες δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό ,την ιστορία ,τα προϊόντα  και τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Ήδη ,έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες μεγάλες συνεργασίες για την ανάδειξη της Θεσσαλίας (πολιτισμός ,περιβάλλον κ.ά.)  και οι οποίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον,δείχνοντας τη δυναμική αλλά και την προοπτική της Θεσσαλίας .

Οι εκδηλώσεις αυτές εκφράζουν την εξωστρέφεια μιας Θεσσαλίας ,που πέρα από τα θαυμάσια τοπία ,ιστορία και πολιτισμό , έχει μεγάλη παραγωγική δυνατότητα σε ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας ,τα οποία κατακτώντας νέες αγορές ,εντός και εκτός Ελλάδος ,βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχαριστίες του Δικτύου

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ευχαριστεί τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) ,τον Πολιτ. Σύλλογο Περτουλίου ,τον Δήμο Πύλης ,το Pantheon Plaza  (για την αμέριστη υποστήριξή του στα πλαίσια της αυξημένης  Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης ) , τους ξενοδόχους του Περτουλίου και της Ελάτης ,όπως και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Περτουλίου και  όλους τους κατοίκους του μαγευτικού Περτουλίου .