Σε μία κατάμεστη αίθουσα από θεατές πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην Ελασσόνα η μεγάλη επετειακή συναυλία “Με το χαμόγελο στα χείλη” με καταξιωμένους σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την 50μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας.

Η μουσική παράσταση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και συμμετείχαν οι σολίστ της Λυρικής Βάγια Κωφού (μεσόφωνος), Χρήστος Αμβράζης (βαθύφωνος) και Γεράσιμος Ιωαννίδης (τρομπέτα). Τη συναυλία διηύθυνε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δημήτρης Τσιαβές. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Πολιτιστικό Προξενείο, η ΚΕΔΕ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και διάσημων τραγουδιστών της εποχής του ’40 απέδωσαν οι ερμηνευτές και μουσικοί της παράστασης ενθουσιάζοντας το κοινό, σε μία συναυλία που κατάφερε να αναβιώσει στο 2011 την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της εποχής του πολέμου με τραγούδια οπερέτας και άλλα δημοτικοφανή που ανέβηκαν τότε σε μεγάλες μουσικοθεατρικές σκηνές των Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα θεάτρου “Δημάρχου Βασίλειου Φαρμάκη” του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας με την επικοινωνιακή υποστήριξη των εφημερίδων ΕΚΔΟΣΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, elassona-city.gr και των Ρ/Σ Ράδιο Ελασσόνα 88,4 FM, Ράδιο Κιβωτός 87,8 FM και Party FM 97,1.

Το Πολιτιστικό Προξενείο ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας, τις επιχειρήσεις ΒΙΓΛΑ και MODECO που στήριξαν τη διοργάνωση και τη ζωγράφο Λιάνα Κρανιώτου για το γραφικό της αφίσας.