Ο Νίκος Γκόγκος τιμήθηκε από την ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθόσφαιρας Νότιας Αττικής) στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, ως πρώην παράγοντας της Ελευθερίας Μοσχάτου (για την εθελοντική του προσφορά στην ελληνική καλαθοσφαίριση).

Σημειώνεται πως ο Νίκος Γκόγκος, που γεννήθηκε στη Δολίχη, προσέφερε στη βιβλιοθήκη του πολιτιστικού συλλόγου της Δολίχης μία σειρά αξιόλογων βιβλίων, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη γενέτειρά του.
Βλ. Εδώ:  Ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας:
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=10&aid=36135 

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ έκανε την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας η ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθόσφαιρας Νότιας Αττικής) που κατακλύσθηκε από αθλητές-αθλήτριες, παράγοντες γονείς, προσωπικότητες του χώρου και μη αλλά κατά τεκμήριο φίλοι του μπάσκετ.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο περιελάμβανε και τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν με εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου και φέτος υπήρχαν δύο Λαρισαίοι. Ο Νικόλαος Γκόγκος που γεννήθηκε στη Δολίχη Ελασσόνας και πρόσφερε επί σειρά ετών υπηρεσίες ως παράγοντας στην Ελευθερία Μοσχάτου και ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.

Επίσης από το χώρο του μπάσκετ τιμήθηκαν ο προπονητής του μπάσκετ Θόδωρος Ροδόπουλος, ο αθλητής Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά όπως το συνηθίζει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εκπλήσσοντας άπαντες και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από άλλες δραστηριότητες της χώρας όπως ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου κ. Σιμόπουλος, η αντιδήμαρχος Σαρωνικού με πλούσια κοινωνική προσφορά κ. Τσιάκαλου και ο πολιτικός συντάκτης Παντελής Σαββίδης της ΕΤ3.

Φυσικά τιμήθηκαν όλες οι ομάδες που διακρίθηκαν το 2010-11 πρώτιστα οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών του αναπτυξιακού (μεγιστη προτεραιότητα της Ένωσης) και δόθηκαν δερμάτινες μπάλες σαν αναμνηστικό γιατί φέτος λόγω λιτότητας δεν υπήρχαν κύπελλα και μετάλλια. Επίσης μοιράστηκαν πολλές μπάλες σε παιδιά και γονείς που βρίσκονταν σαν δώρα-λαχνοί μέσα στα κομμάτια της πίτας. Ο σχολιασμός από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Δημήτρη Καρανικόλα (δημοσιογράφο της ΕΡΤ) δημιούργησε αίσθηση σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μίλησαν πολλοί και είπαν πολλά και σημαντικά. Όμως το κεντρικό νόημα όλων των ρηθέντων από τον πρόεδρο και τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν η έκκληση στους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό παρά το γεγονός ότι η πολιτεία κωφεύει στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του Δημήτρη Παπανικολάου που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ζήτησε από όλους να μην αφήνουν τα παιδιά να σπαταλούν τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους και τις αισθήσεις τους στα κομπιούτερ, το internet και τo facebook αφού η χαρά του αθλητισμού αποτελεί και θα αποτελεί μέγιστο γήινο και χειροπιαστό αγαθό για κάθε γενιά!

Αναδημοσίευση από το blog του Αθλητικού Ομίλου Ελευθερίας Μοσχάτου:
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html
Με πολύ κόσμο έγινε η κοπή της πίττας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ. Όπως συνηθίζει η ΕΣΚΑΝΑ βράβευσε και εκτός του μπάσκετ σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς και αυτοί ήταν :
Ο Διονύσιος  Σιμόπουλος Διευθυντής του  Ευγενιδείου Ιδρύματος ,  ο παλαιός προπονητής Θεόδωρος Ροδόπουλος ,  ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλαςο Δημοσιογράφος  Παντελής Σαββίδης,  η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαρωνικού Αναστασία Τσιάκαλου, ο Πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου και ανάμεσά τους ένας δικός μας άνθρωπος, ο  Νίκος Γκόγκος της δικής μας Ελευθερίας Μοσχάτου.
Στη συνέχεια η ΕΣΚΑΝΑ βράβευσε τις ομάδες που αρίστευσαν στα περσινά πρωταθλήματα που διοργάνωσε και ανάμεσά τους και η περσινή  ομάδα των Κορασίδων μας που πήρε την 1η θέση στη β κατηγορία. Η αρχηγός Βίλλυ Ξεπαπαδέα ( φέτος στις Εσπερίδες) παρέλαβε το δίπλωμα του πρωταθλητή παρέα τις Θεώνη Τριβυζάκη, Βάλια Μπελίτση, Σίντι Μπλούσι, Όλγα Βαρουχάκη και οι  Ελευθερία  Παπαδοπούλου με την  Ηρώ Πλιάτσικα που φέτος παίζουν και οι δύο στο Φάρο. Επίσης βραβεύτηκε η μικτή κορασίδων ΕΣΚΑΝΑ (μια από τις καλύτερες ομάδες που είχε η ένωση) που άνετα πρώτευσε στο τουρνουά των ενώσεων με τη Βίλλυ  Ξεπαπαδέα ατη σύνθεσή της.
Εδώ να πούμε πως μάλλον  ήταν ατυχής η ιδέα να μην δοθούν τρόπαια και μετάλλια ειδικά στις μικρές ηλικιακά ομάδες, αφού ένα κιτρινισμένο δίπλωμα μετά από μερικά χρόνια, αν έχει επιζήσει, δεν έχει την ίδια σημασία και με ένα έστω πάμφθηνο μετάλλιο.
Τέλος πάντων ας μείνουμε στο πνεύμα της γιορτής και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ένωσή μας να διοργανώνει τα πρωταθλήματά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Περισσότερες πληροφορίες για την όμορφη γιορτή, στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑΝΑ.