Στα πλαίσια των εορτασμών

ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1912-2012:100 Χρόνια Ελευθερίας

 

«Μέρες Μουσικής»

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2012

 

Μεγάλη μουσική παράσταση ,αφιερωμένη

στον συνθέτη Γ. Μουζάκη ,με τίτλο

«Βίρα τις άγκυρες….» –

 

             Από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τον Δήμο Ελασσόνας

            Το Σάββατο 12 Μαΐου 2012   ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βας. Φαρμάκη θα παρουσιαστεί και στην Ελασσόνα μια  μεγάλη Μουσική παράσταση ,η οποία ,ήδη,μάγεψε το κοινό του Βόλου (28/3/2012)  στο ατμοσφαιρικό θέατρο της Π. Ηλεκτρικής .

Πρόκειται για  ένα σπάνιο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και μουσουργό Γ. Μουζάκη από  την γνωστή  Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας ,με μαέστρο  τον κ. Δ. Τσιαβέ και τους υπέροχους ερμηνευτές Γ. Αποστολόπουλο και  Ευλ. Ντούλα.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα μεγάλο και ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων  με τίτλο «Μέρες Μουσικής», που διοργανώνονται από τον Δήμο Ελασσόνας και  το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και με αυτό τον τρόπο  θα  ταξιδέψουν  παντού την Ελασσόνα και την Ιστορία της και μέσα από τη μουσική ,γιορτάζοντας τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της , με μουσική επιμέλεια του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας κ. Δημ. Τσιαβέ , με τη συμμετοχή  δεκάδων μουσικών και σπουδαίων σολίστ,ερμηνευτών, σκηνοθετών ,χορογράφων ,χορευτών ,ηθοποιών και ανθρώπων της Τέχνης ,που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη μουσική πανδαισία και που αναδεικνύει έναν σπουδαίο τόπο ,με μεγάλη μουσική παράδοση και προσφορά στον πολιτισμό .

 

Η  σπάνιας ομορφιάς  αυτή εκδήλωση που αφορά τον μεγάλο μας συνθέτη Γ. Μουζάκη ,με τις 2500 επιτυχίες  , διοργανώνεται με την εγγύηση ποιότητας του   Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας . με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  του Δήμου Ελασσόνας  (Μαέστρος Δ. Τσιαβές-25 σολίστες ) ,στο τραγούδι σπουδαίους ερμηνευτές  (κ. Γ.Αποστολόπουλος, κ. Ευλ. Ντούλα), τη σκηνοθετική επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  του ΔΗΠΕΘΕ-Βόλου κ. Σπ. Μαβίδη (ΔΟΕΠΑΠ  -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ) , κείμενα (Μαρίνα Μανθογιάννη-Μουσικός ),με ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου(Κ. Μ.Μαργαρίτη- Χαϊντούτη,Ειρ. Κουτρουμάνου) , με χορογραφίες από την κ. Βάσω Τηλιοπούλου ,θαυμάσιους χορευτές από τη Σχολή Χορού CHORUS LINE Βόλου  ,με Βιντεοπροβολή (Γ. Τζήκας)     και με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών  ,οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα που θα περιλαμβάνει θαυμάσιες μουσικές , εκπληκτικές φωνές ,πρόζα  και θαυμάσιες χορογραφίες , από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. Μουζάκη

 

Συνδιοργάνωση:  Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,ΔΟΕΠΑΠ  -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας

Συντονισμός-Επιμέλεια Εκδήλωσης : Κων. Σκριάπας –Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας-Ενορχηστρώσεις :  Δ. Τσιαβές-

Τραγούδι-Σολίστ:            Γ. Αποστολόπουλος, Ευλαμπία Ντούλα

Ορχήστρα                      : Εμφανίζεται η περίφημη  Ορχήστρα  Ποικίλης Μουσικής του Δήμου

Ελασσόνας  (24 σολίστες -6 Τρομπέτες,4 Σαξόφωνα  ALTO, 4 Σαξόφωνα

TENORO,Τύμπανα,Κρουστά ,2 Βαρύτονα, Πιάνο,Ακκορντεόν,2 Μπουζούκια,

κιθάρα ,μπάσο) ,

Σκηνοθετική επιμέλεια :   Σπ. Μαβίδης ,Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του ΔΗΠΕΘΕ-Βόλου

Ηθοποιοί                        : Μαρία Μαργαρίτη-Χαϊντούτη,Ειρ. Κουτρουμάνου  (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου)

Κείμενα                           :  Μαρίνα Μανθογιάννη-Μουσικός

 

 Χορογραφίες                :  Βάσω Τηλιοπούλου  (CHORUS LINE) ,

Xορευτές                        :  Σχολή Χορού CHORUS  LINE

Βιντεοπροβολή             :   Γ. Τζήκας

 

 

Γ. Μουζάκης ,ένας μεγάλος μουσουργός

Ο Γιώργος Μουζάκης, (Αθήνα 15 Αυγούστου 192227 Αυγούστου 2005) υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης και μουσουργός, κυρίως του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως τρομπετίστας το 1938 και ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1946.

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (1939-1947) και συνέχισε εκπαίδευση στην Αυστρία και Γερμανία (1952-1954). Έγραφε μουσική κυρίως για το θέατρο και για χορό. Διατηρούσε δική του ορχήστρα από το 1940. Ο ίδιος έπαιζε τρομπέττα, πιάνο, φλίκορν και τρομπόν.

Τη δική του σφραγίδα φέρουν περίπου 2.500 μουσικές μελωδίες, επενδύσεις και τραγούδια (ελαφρά και κλασσικά), μουσική για πάνω από 200 θεατρικά έργα (ελαφρά), 20 μουσικές κωμωδίες και περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και μια συμφωνία (πρώτη), μια σουίτα (αρχαϊκή) και τη λαϊκή όπερα «Ο Μηνάς ο ρέμπελος». Επίσης έγραψε μουσική για βαριετέ (1940-1948). Από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι «Η Σκλάβα», «Αδυναμία μου»,«Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά», «Σου σφυρίζω», αλλά και ο Ύμνος του Παναθηναϊκού.

Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Μουσουργών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Είχε δώσει πολλές συναυλίες ακόμη και εκτός Ελλάδος, όπως στην Αμερική, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδά, Πολωνία, Ρουμανία και αλλού.

Επονομάστηκε «βασιλιάς της επιθεώρησης». Ήταν ο δημιουργός των τηλεοπτικών εκπομπών «Από τον παππού στον εγγονό» και «Μελωδίες και ρυθμοί». Ειδικότερα, το τραγούδι του Mambo Brazilero από την ταινία Ωραία των Αθηνών, 1954, είναι πάντα επίκαιρο και ενθουσιάζει γέρους, νέους και παιδιά.

Είχε τιμηθεί με το Α’ Βραβείο ενορχήστρωσης ΣΟΠΟΤ (Πολωνία 1966), Α’ Βραβείο τραγουδιού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1967). Επίσης, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, με το Ξενοπούλειο Έπαθλο (1952, 1953 και 1954) και το 1973 με το Βραβείο Ελλήνων Λογοτεχνών. Τέλος, το 2003 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την 68χρονη προσφορά του.

Ήταν κάτοικος Αθηνών (Παπάγου) και μιλούσε Ιταλικά και Αγγλικά.