Στην τελική ευθεία το 1ο Ιστορικό Ράλλυ

«ΟΛΥΜΠΟΣ»

– Ελασσόνα 12-13 Μαΐου 2012

Υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Λάρισας

 

Μια μεγάλη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

με τις Λέσχες του Βόλου-Θεσσαλίας  και Θεσσαλονίκης

 

Μαγικές εικόνες από τον Όλυμπο  σε όλο τον κόσμο

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων «ΟΛΥΜΠΟΣ» (Regularity)1st Olympus Classic Rally  LEKOV Regularity Event)  ,που θα  διοργανωθεί στην Ελασσόνα και στον Όλυμπο, ταξιδεύοντας μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο , συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχουν ως όνειρο  ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο, που κρύβει   μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης.

Συγκεκριμένα ,το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου 2012 ,υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας)  και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας και του PANTHEON PLAZA Λάρισας , το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  συνεργάζεται ,για μια ακόμα φορά , με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας   (ΛΕΚΟΒ) και τον  Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος( ΣΙΑΒΕ )  και διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,το 1ο ,στην ιστορία, ΡΑΛΛΥ Κλασσικών Οχημάτων «ΟΛΥΜΠΟΣ» ,στο μυθικό βουνό.

ΟΛΥΜΠΟΣ, το βουνό των μύθων και των μεγάλων συγκινήσεων  

Πρόκειται για  μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στις πανέμορφες πλαγιές του Ολύμπου   που ετοιμάζουν ,με τη φροντίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  ,  να πραγματοποιήσουν μέλη Συλλόγων και Λεσχών,από όλη την Ελλάδα ,, που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και παλιών μοτοσυκλετών ,που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.

Εκατοντάδες  φίλοι του κλασσικού οχήματος ,οδηγοί και επισκέπτες , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων της Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας  ,που περιλαμβάνουν όχι μόνο την γνωριμία με τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής (Περραιβική Τριπολίτιδα, Βυζαντινά Μνημεία)   ,αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά  (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα(Βιολογικά κρασιά κ.ά. ),τα περίφημα πούρα DOMENICO και πολλά άλλα.

Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,θα αποτελεί το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων ,ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

1η μέρα –Σάββατο 12 Μαΐου 2012:

ΠΡΩΪ :Λάρισα (PANTHEON PLAZA-Συγκέντρωση Οχημάτων  από 11.00 το πρωΐ –Τεχνικός Έλεγχος –Διαπίστευση-Εκκίνηση  Αγώνα 1.30  το μεσημέρι )  , Τύρναβος,Δαμάσι,Μεσοχώρι,Δομένικο (Πούρα DOMENICO) , Γαλανόβρυση, Στεφανόβουνο, ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ανασυγκρότηση-Έκθεση αυτοκινήτων από 15.30 -17.30 μ.μ. )

ΑΠΟΓΕΥΜΑ:  EΛΑΣΣΟΝΑ  αναχώρηση 17.30 μ.μ. ,Καλλιθέα,Ολυμπιάδα, Σπαρμός,ΚρυόβρυσηΣυκαμινέαΚαρυά (ενδιάμεση στάση 20’) –Π. Παντελεήμονας-Ν. Παντελεήμονας  – Πλαταμώνας (Διανυκτέρευση) .

2η μέρα –Κυριακή 13 Μαΐου 2012:

Πλαταμώνας (Αναχώρηση 10.30 π.μ). -Λεπτοκαρυά-Καρυά,Συκαμινέα-Κρυόβρυση-Πλατανόδασος (ενδιάμεση στάση 20’)-Σπαρμός-Ολυμπιάδα,Καλλιθέα –ΕΛΑΣΣΟΝΑ  12.30 το μεσημέρι Τερματισμός

–12.30- 16.00   Έκθεση κλασσικών Οχημάτων  στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας

-13.30 μ.μ.  Επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT από τη Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας –

-14.00 μ.μ. Ανάδειξη νικητών -Απονομές Κυπέλλων.

Είναι μια σπάνιας ομορφιάς εκδήλωση, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης και θα ταξιδέψει εικόνες ενός μαγικού τόπου σε όλο τον κόσμο , αναδεικνύοντας την Θεσσαλία και ειδικότερα τον Θεσσαλικό Όλυμπο ,ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό .

Η σπουδαία αυτή διοργάνωση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και των συνεργαζόμενων Λεσχών (ΛΕΚΟΒ ,ΣΙΑΒΕ,ΕΟΕΕ κ.ά.) , υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιπεριφέρεια Λάρισας  ,τον Δήμο Ελασσόνας ,το PANTHEON PLAZA Λάρισας και  την Express Service(τεχνική υποστήριξη).

Σημειώνεται ότι οι πολυάριθμοι φίλοι των κλασσικών οχημάτων ,μπορούν να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν την ΕΚΚΙΝΗΣΗ του αγώνα  στο PANTHEON PLAZA Λάρισας , το Σάββατο 12/5 τις ώρες 11.00-13.30 μ.μ. , στην Ελασσόνα (Σάββατο 12/5 ώρες 15.30 -17.30 μ.μ. και Κυριακή 13/5 ώρες 12.30 -16.00 μ.μ.  ,όπως ,επίσης και σε  όλη τη διαδρομή στις  πόλεις ή χωριά που θα περάσουν τα κλασσικά οχήματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΛΕ.Κ.Ο.Β. 6937289029 ,6937289029 (κ. Απόστολο Παπαγεωργίου),Σ.Ι.Α.Β.Ε. 2310-300926 2310-300926

Ε.Ο.Ο.Ε. 210-2116087 210-2116087 ,ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο lekov@lekov.gr

Πληροφορίες στα SITES: www.lekov.gr,www.siave.gr, www.eoee.gr, www.diktioelassonas.gr