Συνεχίζονται τα προβλήματα με την εφαρμογή της  ηλεκτρονικής συνταγογραφησης  φαρμάκων σε αρκετά χωριά   του νομού Λάρισας.

Το πρόβλημα δημιουργείται αφού δεν υπάρχει  ενσύρματη ούτε ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αρκετά χωριά .

Οι αγροτικοί γιατροί αδυνατούν να γράψουν χειρόγραφες συνταγές , αφού σύμφωνα με απόφαση του ΕΙΠΕΙ για οποιαδήποτε χειρόγραφη συνταγή, θα επιβάλλεται πρόστιμο στο γιατρό .

Οι υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν κάνουν δυσκολότερη την ζωή των ασθενών που στο μεγαλύτερο τους αριθμό είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με πολλαπλά προβλήματα υγείας που δυσκολεύονται ακόμη και στις καθημερινές του μετακινήσεις .

Σήμερα τέτοιου είδους προβλήματα, προκλήθηκαν σε χωριά του Δήμου Ελασσόνας καθώς και σε χωριά του δήμου Κιλελέρ .

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παιδης Αθανάσιος  όποιος βρέθηκε σήμερα στο Μ. Ελευθεροχωρι όπου δεκάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς φάρμακα δήλωσε .

« Η ηλεκτρονική συνταγογραφηση είναι ένα σωστό μέτρο που μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις φαρμακευτικές δαπάνες . Δυστυχώς όμως είναι μια μεταρρύθμιση που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη . Τα αγροτικά ιατρεία δεν είναι εξοπλισμένα πολλά χωριά δεν έχουν ιντερνέτ , οι αγροτικοί ιατροί εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν και με πρόστιμο στην περίπτωση που εκδώσουν χειρόγραφη συνταγή .

Το να μπορούν να πάρουν οι κάτοικοι των χωριών τα φάρμακα τους είναι αυτονόητο . Όπου είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συνταγογραφηση θα πρέπει να επιτραπεί η χειρόγραφη συντογογραφηση μέχρι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα».