Ο Σκακιστικός Σύλλογος Ελασσόνας «Ο ΠΟΛΥΠΟΙΤΗΣ» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργανώνει ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ σκάκι με τον Grandmaster Σπύρο Σκέμπρη, αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Ο Grandmaster Σπύρος Σκέμπρης επισκέπτεται την πόλη της Ελασσόνας από σήμερα έως και μεθαύριο, προσκεκλημένος του Σκακιστικού Συλλόγου Ελασσόνας. Θα παραδώσει μαθήματα σκάκι και σιμουλτανέ στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία του Σπύρου Σκέμπρη στην Ελασσόνα, από τους κ. Ευάγγελο Γκουκουμάτη (τηλ. 6975- 260391) και κ. Ιωάννη Ζαρκαδη (6945 -851060).

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Σκέμπρη

Γεννήθηκε το 1958 στην Κέρκυρα. Σε ηλικία 8 ετών είχε την πρώτη του επαφή με το σκάκι. Σε ηλικία 15 ετών κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδος κάτω των 20 ετών και το 1977 ισοβάθμησε στην 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στον Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών στα κλειστά τουρνουά και τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών σε ανοιχτά πολλά ομαδικά κύπελλα με την ομάδα του, τον Σ.Ο. Καβάλας, απονομή του ανώτατου σκακιστικού τίτλου του Grandmaster το 1988 στην Κων/πολη. Με πάμπολλες συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 1ος στις Κάνες, 1ος στην Νορβηγία, στις πρώτες θέσεις σε τουρνουά στην Ιταλία στην Γερμανία. Το 1980 έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών, συμμετείχε στην 1η Ολυμπιάδα σκάκι και το 1996 προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Στην Ουγγαρία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα χρυσό μετάλλιο στην σκακιέρα του. Σεμινάρια και άρθρα, συνεργάτης του ιστότοπου CHESS BASE & INFORMATOR