Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Τουρνουά Σκάκι στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν αποτέλεσμα συνδιοργάνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα» με τον Σκακιστικό Σύλλογο Ελασσόνας «Ο Πολυποίτης», ξεκίνησε στις 5:00 μ.μ. και διήρκεσε πέντε ώρες, στις οποίες οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν, έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση, σε εφτά παρτίδες σκάκι.

Δημιουργήθηκαν δύο βασικές κατηγορίες αποτελούμενες από σκακιστές μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, αντίστοιχα.

Την πρώτη θέση μοιράστηκαν ο Γκουγκούμάτης Ευάγγελος ( Σ.Σ Ελασσόνας) και Τσακνάκης Ζήσης ( Σ.Σ Θεσσαλονίκης) με 6.5 βαθμούς στους οποίους απονεμήθηκε  τιμητικά το χρυσό μετάλλιο και μία πολυτελής σκακιέρα (στον Ζήση Τσακνάκη). Ακολούθησε ο Μαρογιάννης Δημήτριος με 5 βαθμούς (Σ.Σ Ελασσόνας) και ο Ματζανάς Κώστας (Σ.Σ Τρικάλων) με 4 βαθμούς.
Ο Πρόεδρος Σ.Σ. Ελασσόνας Γκουγκούμάτης Ευάγγελος ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό σύλλογο Δολίχης για την προσφορά ενός ρολογιού στον Σ.Σ Ελασσόνας.

 Πολιτιστικός Σύλλογος της Δολίχης ευχαριστεί θερμά τον Σκακιστικό Σύλλογο Ελασσόνας, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο 3ο τουρνουά σκάκι. Ευελπιστεί, επίσης το τουρνουά να γίνει θεσμός και το σκάκι να «αγκαλιαστεί» από ακόμη περισσότερο κόσμο.