Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό ,αλλά και αισιόδοξο κλίμα έγινε την περασμένη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», στην οποία όλα τα Μέλη του δηλ. οι εβδομήντα (70) Σύλλογοι εξέλεξαν , μέσα από υποδειγματική συνεδρίαση και με απόλυτη εμπιστοσύνη , το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου για τα επόμενα τρία (3) χρόνια ,ήτοι για το χρονικό διάστημα 1/1/2014 -31/12/2016.

Στη Συνέλευση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν τα δεκάδες Μέλη -Σύλλογοι του Δικτύου ,παρουσιάστηκε η πλούσια δράση του Δικτύου ,τα περασμένα τρία χρόνια και τέθηκαν οι βάσεις για τις πρωτοβουλίες του στο μέλλον ,που αφορούν ,όχι μόνο την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής Ελασσόνας, αλλά γενικότερα την συμβολή του, κατ” αρχή σε επίπεδο Θεσσαλίας ,αφού έχει την Προεδρία του Δικτύου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας και του Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας ,αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο ,μέσα από το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο ,του οποίου και αποτελεί ιδρυτικό Μέλος.

Το νέο Δ.Σ. του Δικτύου , απαρτίζουν οι κ.κ. Σκριάπας Κων.(Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ) , Φουρκιώτης Κ. («Παλαίστρα» Ελασσόνας), Αστερίου Θ. ( Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας ) , Γκανάτσιος Ανδρέας (Μ.Σ. Ευαγγελισμού),Γεωργιάδης Κ. (Εθνογρ. -Λαογρ. Μουσείο Αραδοσιβίων) ,Κυριλλίδης Κ. (Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας) , Τσακιστάρας Ι. (Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας ), Μπουζούκη Ελισσ. ( Πολιτιστικό ¨Προξενείο»-Ελασσόνα), και Φουνταρλή Ανδρομ.(ΧΟΣ Σπαρμού) , ενώ στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι κ.κ. Καραμποϊκογλου Σουλτάνα (Πολιτ. Ποντιακός Σύλλογος Λόφου) , Ασλανίδου Φένια (Πολιτ. Σύλλ. Αραδοσιβίων )και Μιχαλέ Ειρήνη (Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας ).
Τις επόμενες μέρες το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει προκειμένου να οριστεί ο νέος Πρόεδρος και οι αρμοδιότητες όλων των μελών , αφού τα ενδιαφέροντα του Δικτύου αφορούν όλα τα σύγχρονα μεγάλα θέματα που της Ελληνικής κοινωνίας ,που μάλιστα διέρχεται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, διεκδικώντας αξιοκρατία ,διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων ,δικαιοσύνη και συμμετοχική δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων .
Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»:
Ένας Φορέας-Ορόσημο στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων
Το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση (Ομοσπονδία ) και εκπροσωπεί ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) Συλλόγους Ελασσονιτών από την πρώην επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο .
Στα άμεσα ενδιαφέροντα του είναι θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Κοινωνικής Οικονομία ς και Βιώσιμης Ανάπτυξης .
Υλοποιεί Συνέδρια, Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Φεστιβάλ , πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , παρουσιάζει Τηλεοπτικές Εκπομπές, Εργαστήρια ,Συμβουλευτική ,Mentoring, διαλέξεις, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση, συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα εντός και εκτός Ελλάδος ,Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια , Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών και υλοποιεί Συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .
Είναι Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN και σε άλλα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και Task Forces. Διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια και υλοποιεί Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα υπηρετώντας την Κοινωνία των Ευρωπαίων Πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του κόσμου.
Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό και θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,αφού πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας ,του Παρατηρητηρίου Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας (θεσμικών οργάνων που έχει και την Προεδρία) ,του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Συντονιστική Γραμματεία) και της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ) .
Τέλος, αποτελεί έναν φορέα σοβαρό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα ,με αίσθηση του καθήκοντος και μεγάλου κύρους, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό στη συνεργασία του Δικτύου με τρίτους, που δείχνουν να εκτιμούν και να σέβονται το έργο που αυτό επιτελεί, θεωρώντας το ,μάλιστα ,ως πρότυπο καλής και έξυπνης πρακτικής εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει ,δε, κληθεί σε πάρα πολλές forums για να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του, με εξαιρετική επιτυχία.

 

Πηγή: www leuki poli.com