Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η 3η κατά σειρά διοργάνωση OlympusSkiMountaineeringTeamRaceπου περιελάμβανε τον Ομαδικό Αγώνα του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και τον “Open” Διεθνή Ομαδικό Αγώνα Ορειβατικού Σκι.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στον Όλυμπο στην τοποθεσία «Βρυσοπούλες» στα πλαίσια του προγράμματος της Ε.Ο.Ο.Α, και η υπό την αιγίδα της I.S.M.F.

Διοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία ορειβασίας Αναρρίχησης ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Ελασσόνας, η ΠΕΔ και το επιμελητήριο Λάρισας.

Οι συμμέτοχες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ο αγώνας απέσπασε θετικές κριτικές από όλους αλλά κυρίως από τον παρατηρητή της διεθνούς ομοσπονδίας I.S.M.F. Mr.Oriel Montero Garciaο ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Όλυμπος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο προσεχές μέλλον. Καθοριστική ήταν η συμβολή και υποστήριξη από το Γενικό Επιτελείο Στρατού – Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα από τον Υποστράτηγο Μεσσάρη Φώτιο και τον Διοικητή ΚΕΟΑΧ Ταγματάρχη Δέλγα Βασίλειο, από την 1η Στρατιά καθώς και από την ΕΜΑΚ Θεσσαλίας.

Τέλος ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας ευχαριστεί τη κλινική Αγία Φωτεινή και τον κ. Αθ. Καλογερόπουλο για την παραχώρηση του ασθενοφόρου, τους χορηγούς Κλαουδάτος (Dynafit, Elan, DirectAlpine) Garmin, Οινοποιϊα Φτίκας-Λόλας, Σούλιο Σωτήριο για το μέλι Ολύμπου, Κρασιά Αθ.Μηνάς, Αρωματικά Φυτά Καπανίδου Σοφία, Super Market Βλαχοδήμος και το BIKEPARK Γκατζιούρας. Επίσης ευχαριστεί τους «Έλληνες Διασώστες» τους ορειβατικούς συλλόγους Δεσκάτης, Καλυβίων, Σπαρμού και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ομαδικό Ανδρών του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι:

1)Αρωνης Πλ. (ΕΟΣ Θεσ/κης)-Μωυσίδης Η. (ΕΟΣ Αχαρνών),

2) Κωστόπουλος Ν.( ΕΟΣ Αχαρνών)- ΚαλογεροπουλοςΓρ. (ΕΟΣ Αχαρνών),

3) Μαργαρίτης Γ.(ΣΟΧ Τρικάλων) – Ράιος Γ. (ΣΟΧ Τρικάλων)

Ομαδικό Γυναικών του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι:

1) Μπίκα Δ. (ΕΟΣ Καρπενησίου)- Καλογήρου Μ.(ΕΟΣ Ιωαννίνων),

2) Φωτεινοπούλου Χρ. (ΕΟΣ Αχαρνών)- Παρασχάκη Συρ. (ΕΟΣ Χανίων).

“Open” Ομαδικό Αγώνα Ορειβατικού Σκι:

1) Εξακοίδης Αρχ.- Μωραΐτης Δ.,

2) Καλόγηρος Αλ.- Καλόγηρος Κων.,

3) Παπαγεωργίου Σωκ.- Τσαουσίδης Πολ.