Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού

Ενημερωτικές παρεμβάσεις στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα» για το AIDS προγραμματίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια, με κύρια «στόχευση» την ενημέρωση κυρίως στον μαθητικό πληθυσμό.

Οι ενημερώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, αλλά και διάδοση της γνώσης σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον HIV/AIDS και την ευαισθητοποίηση σε θέματα οροθετικότητας. Το προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της κάθε πόλης για να ενημερώσει, να απαντά σε ερωτήματα, ενώ παράλληλα θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού.

Οι στόχοι των συντονισμένων παρεμβάσεων ενημέρωσης είναι:

  1. Ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη διάδοση της γνώσης για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον HIV/AIDS και την ευαισθητοποίηση σε θέματα οροθετικότητας. Το προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της κάθε πόλης (έδρα Περιφερειακής Ενότητας) για να ενημερώσει και να απαντά σε πιθανά ερωτήματα. Θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών και gadget του οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις με προγράμματα δρόμου (streetaction) σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης (Δημόσιες Υπηρεσίες, bars/cafes, εμπορικά καταστήματα), όπου θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.
  2. Ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε σχολικές μονάδες στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του ΥΠΕΠΘ.
  3. Ευαισθητοποίηση του Υγειονομικού Προσωπικού της 5ης ΥΠΕ, έτσι ώστε οι υγειονομικοί λειτουργοί να συνδράμουν στην ενημέρωση του γενικού και του μαθητικού πληθυσμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι ενημερώσεις στη Μαγνησία έχουν ως εξής:

* Τετάρτη 3/12/2014, στο Π.Γ.Ν. Λάρισας για το υγειονομικό προσωπικό των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας

* Πέμπτη 4/12/2014, 1ο ΓΕΛ Βόλου και 8ο ΓΕΛ Βόλου

* Παρασκευή 5/12/2014, 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Στην καμπάνια ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού θα συμμετάσχουν και υγειονομικοί υπάλληλοι του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής των νοσοκομείων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα