Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό τριήμερο στη Δολίχη 4 – 5-6 Αυγούστου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης «Η Τριπολίτιδα».Η κοσμοσυρροή ήταν και φέτος τόσο μεγάλη που σε συνδυασμό  με την άψογη διοργάνωση και κυρίως με τον εθελοντισμό των μελών του συλλόγου, το πανηγύρι στέφθηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε βραδιά νεολαίας στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου,  τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός στο βυζαντινό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, με περιφορά της εικόνας γύρω από την πλατεία. Στη συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Καλυβίων και του συλλόγου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Ζιάκου(κλαρίνο), (Βασίλης Πλακιάς στο βιολί, ο Παναγιώτης Ζωσιμάς  και η Λένα Ζέττα  στο τραγούδι).

Το Σάββατο 6 Αυγούστου τα χορευτικά του συλλόγου γυναικών Δολίχης και του συλλόγου Δρυάνιστα ς Πιερίας έδωσαν το έναυσμα της βραδιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση  της Βιργινίας Τσακνάκης για την 5ή θέση στην κατηγορία νεανίδων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης 2016 και του  Γιώργου Τσακνάκη για την 3ή θέση στη κατηγορία παίδων του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

 Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Δημήτρη Μιχαλέ στο κλαρίνο, Έλενα Θυμιούλα τραγούδι και Γιώργου Ζέρβα στο βιολί.

Από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δολίχης κ.Στέργιο Μίχο απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα χορευτικά συγκροτήματα.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι  παρευρέθηκαν στο τριήμερο εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τους εθελοντές του που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διοργάνωση του πανηγυριού.