Με επίσκεψη στην Κοκκινόγη, τη Δολίχη και το Πύθιο, συνεχίζεται την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο τρίτος κύκλος του εθελοντικού προγράμματος «Γνωριμία με τα χωριά της Ελασσόνας – Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας!». 


Αναχώρηση λεωφορείου από την κεντρική πλατεία Ελασσόνας (Άγιος Δημήτριος) στις 4:00 το απόγευμα.
Επιστροφή μετά τις 09:00 …

Δηλώσεις συμμετοχής: Τσιαντέ Αλεξάνδρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού): 6945-000.550, Χατζηβασίλη Ασπασία (Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Ελασσόνας): 6973-715.839, Παγγέα Βίκη (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6974-138.297, Μανώλης Βασίλης (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6970-985.818

Η Κοκκινόγη (Δεμιράδες) απέχει από την Ελασσόνα 20 χλμ. και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 570 μ.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου (1755) διαθέτει αξιόλογα εξωτερικά λιθόγλυπτα και η θέα από το χωριό στον Όλυμπο, τα Καμβούνια και τον Αμάρμπεη είναι εκπληκτική.
Το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων αναβιώνεται ο γυναικείος συμβολικός κυκλικός χορός «Λαζαρίνες».

Η Δολίχη (Ντούχλιστα) απέχει από την Ελασσόνα 21 χλμ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 590 μ.
Η αρχαία Δολίχη, μαζί με την Άζωρο και το Πύθιο, αποτελούσαν, πριν από 6.000 χρόνια, την Περραιβική Τριπολίτιδα. Στην περιοχή βρέθηκαν επιτύμβιες πλάκες και απελευθερωτικές επιγραφές.
Οι εκκλησίες του χωριού είναι ο βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (15ος αι.) και ο ναός του Αγίου Δημητρίου (1963). Ο εκτός οικισμού λόφος του Προφήτη Ηλία προσφέρεται για πεζοπορία και δίνει μια μαγευτική θέα που πιάνει όλο το εύρος του ορίζοντα.

Το Πύθιο (Σέλλος) απέχει 25 χλμ. από την Ελασσόνα και είναι κτισμένο σε καίρια θέση, στην είσοδο των στενών της Πέτρας, σε υψόμετρο 720 μ.
Η περιοχή είναι γνωστή από τα χρόνια του Ομήρου και οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ναό του Πατρώου Ποσειδώνα και ναό του Πυθίου Απόλλωνα. Στο Πύθιο βρέθηκαν ακόμη πολλά ψηφίσματα, αναθεματικές πλάκες και πλήθος επιγραφών.
Το χωριό έχει σημαντική παρουσία και στα βυζαντινά χρόνια, όπως αποδεικνύουν τα ασκηταριά που σώζονται σε σπηλιές κοντά στον οικισμό.