Ευαγγελία Γκόγκου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης

Αιδεσιμότατε,
κύριε Δήμαρχε,
κύριε Πρόεδρε της Κοινότητας,
Αξιότιμοι ομιλητές,
Αγαπητοί παρευρισκόμενοι,

Kαλωσήλθατε στο 12ο Φεστιβάλ «Περαιβική Τρίπολις».
Καλωσήλθατε στη Δολίχη.

Από το 2008, όταν έγινε το 1ο Φεστιβάλ, έχουν παρουσιαστεί ποικίλα θέματα που σχετίζονται με τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου του Καστριού της Δολίχης, καθώς και θέματα που αφορούν την ιστορία της Δολίχης και της ευρύτερης περιοχής. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης.

Από το 2012, στην ίδια εκδήλωση εντάχθηκε και ο Δόλιχος Δρόμος που σκοπό έχει την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και την αναβίωση του αρχαίου ολυμπιακού αθλήματος.

Σήμερα, συμμετείχαν δεκάδες αθλητές στον Δόλιχο Δρόμο. Τους συγχαίρουμε όλους, έναν – έναν ξεχωριστά. Συγχαίρουμε και τους αθλητές που κατάγονται από τη Δολίχη και μας κάνουν υπερήφανους στο πανελλήνιο.

Ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας κ. Κώστας Σαχινίδης θα αναπτύξει το θέμα της ομιλίας του το οποίο είναι «Οι πολιτιστικοί θεσμοί ως πόλος έλξης τουρισμού». Θα ακολουθήσει ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κώστας Σπανός ο οποίος θα μας παρουσιάσει «Τα χωριά βορείως της Ελασσόνας».

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης: τον κύριο Σαχινίδη και τον κύριο Σπανό για τα θέματα που θα μας παρουσιάσουν.

Σύντομα, θα δείτε δημοσιευμένη μια έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι παρουσιάσεις του φεστιβάλ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα τιμήσουμε τους ομιλητές της εκδήλωσης. Θα τιμήσουμε, ακόμη, τον κ. Ευάγγελο Τσακνάκη για τη συγγραφή της επισκόπησης της ιστορίας της Δολίχης, η οποία αποτελεί ηλεκτρονική έκδοση του Πολιτιστικού Δολίχης, έτους 2019. Το βιβλίο είναι αναρτημένο στη σελίδα του Συλλόγου, στο διαδίκτυο, και διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις του σχετικά με εκδηλώσεις όπως το πανηγύρι 5 και 6 Αυγούστου, σε λίγες μέρες, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα δημοσιευθούν.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Συλλόγου, και τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Aspis Hellas -Γκόγκος Κων/νος, καθώς και τους Αθανάσιο Γκόγκο και Θωμά Λιόλιο, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση -ΚοιΣΕπ., Βιολογικά Προϊόντα «Ευδοκία» και Βιολογικά Προϊόντα «Διο Δώρα».

Σας ευχαριστώ.