Με επιτυχία ο 8ος Δόλιχος Δρόμος και οι Ομιλίες των Έγκριτων Ομιλητών στο 12ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019.

Με τη συμμετοχή 175 αθλητών διεξήχθη, ο 8ος Δόλιχος Δρόμος. Οι δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων από τον Βόλο, την Κατερίνη και τη Λάρισα, έτρεξαν δύο διαδρομές 4,7 και 11 χλμ, αντίστοιχα. Τα μικρά παιδιά έτρεξαν στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου, ο οποίος διοργανώθηκε ειδικά γι’ αυτά.

Δολιχοδρομείς

Σε όλους τους αθλητές προσφέρθηκε το μετάλλιο του Δολιχοδρόμου και ακολούθησε η βράβευση των νικητών.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τίμησε και τους Δολιχαίους πρωταθλητές που διαπρέπουν σε πανελλαδικό επίπεδο: τον Θεοδωράκη Χρήστο, την Τσακνάκη Βιργινία και τον Τσακνάκη Γεώργιο, οι οποίοι διακρίθηκαν στο άθλημα της πάλης. Τιμήθηκε, ακόμη, και η Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού για την κάλυψη της εκδήλωσης και την άμεση ανταπόκριση.

 

Η Προεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Γκόγκου καλωσόρισε το κοινό της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τους χορηγούς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ευάγγελος Τσακνάκης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας.

Νίκος Γάτσας, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας

Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Σαχινίδης, Δρ Κοινωνιολογίας, ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του, το οποίο αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους οι πολιτιστικοί θεσμοί μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουρισμού.

Ο Δρ Κ. Σαχινίδης

Ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου, παρουσίασε τα πληθυσμιακά δεδομένα των οικισμών βορείως της Ελασσόνας, το έτος 1521, καθώς και την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή εκείνη την εποχή.

Ο Κ. Σπανός, εκδότης του ΘΗΜ

Στους ομιλητές της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, καθώς και στον Ευάγγελο Τσακνάκη για τη συγγραφή της Επισκόπησης της Ιστορίας της Δολίχης που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος το τρέχον έτος.

 

Ακολούθησε δείπνο για τους επίσημους καλεσμένους.

Για πρώτη φορά, ομάδα του Ερυθρού Σταυρού κάλυψε τη διεξαγωγή του αγώνα του Δόλιχου Δρόμου. Παρευρέθηκαν: ο Νίκος Γάτσας -νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Δημήτριος Λιόλιος -Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας, ο Ν. Γκάτας -Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινόγης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Δολίχης.

Την εκδήλωση συντόνιζε η φιλόλογος κ. Ελευθερία Παπακωνσταντίνου.

Φωτ. Στ. Θεοδωράκης

Περισσότερες φωτογραφίες: