Στις 15 Αυγούστου τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ιερό  Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη θέση «Παναγιά» στη Δολίχη, όπου τιμάται η μνήμη Της Παναγίας.

Κάθε 26η Οκτωβρίου τιμάται η μνήμη του Πολιούχο του χωριού, Αγίου Δημητρίου. Παλαιότερα το πανηγύρι εορταζόταν τότε. Σήμερα κάθε παραμονή της 26ης Οκτωβρίου τελείται Μέγας Εσπερινός και πανηγυρική Θεία Δοξολογία την επόμενη μέρα. Επίσης την παραμονή διοργανώνεται μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Τέλος, παραμονή των Χριστουγέννων, γίνεται το καθιερωμένο σφάξιμο των γουρουνιών σε όλα τα σπίτια της Δολίχης. Από τα μεγάφωνα του Δημοτικού Καταστήματος ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες που κάνουν την ατμόσφαιρα εορταστική και προετοιμάζουν τους κατοίκους για τη Θεία Γέννηση. Τα παιδιά από σπίτι σε σπίτι λένε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και αποκαλείται από τους παλαιότερους η μέρα αυτή ως «Κόλιντρας».

Μετά τη Θεία Λειτουργία για τη Γέννηση Του Θεανθρώπου ακολουθεί σε κάθε σπίτι το καθιερωμένο τραπέζι αποτελούμενο από σούπα με κόκορα, «γιαπράκια», λουκάνικα και τηγανιά.