Το παρακάτω έγγραφο αποστελλεται στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ Λάρισας.

Σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης (57/17.2.2009), με το οποίο υποβλήθηκαν 33 αιτήσεις κατοίκων της Δολίχης προς τον ΟΤΕ Ελασσόνας και κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του Νομού Λαρίσης και στον τύπο, για την αναβάθμιση του δικτύου ΟΤΕ της Δολίχης ώστε να παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες διαδικτύου, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

1. Λάβαμε απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β-559/11.3.2009), έπειτα από Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Β. Έξαρχου, Αντ. Σκυλλάκου, Αχ. Κανταρτζή, Ν. Γκάτζη και Μ. Χαρακόπουλου, ότι το έργο για τη δημιουργία ευρυζωνικών υποδομών στο Ν. Λάρισας κατακυρώθηκε σε ανάδοχο, στα πλαίσια της 4ης ζώνης της Δράσης: «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας».

2. Σε ορισμένες όμορες κοινότητες (Σαραντάπορο, Μηλέα, Λυκούδι) έχει αναβαθμιστεί το δίκτυο του ΟΤΕ, ενώ από πληροφορίες που έχουμε, στο Πύθιο, στον Κοκκινοπηλό και στο Λιβάδι, προσεχώς, πρόκειται να ξεκινήσει η αναβάθμιση του δικτύου, δίχως να υπάρχει μέριμνα για τη Δολίχη.

3. Το πρόβλημα στη Δολίχη παραμένει το ίδιο, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν οι ευρυζωνικές υποδομές, ούτε ο ΟΤΕ αναβάθμισε το δίκτυό του ώστε να υποστηρίζεται η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παρακαλούμε να αναβαθμίσετε το δίκτυο του ΟΤΕ, δεδομένου ότι στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας εμείς αδυνατούμε να απολαύσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (εξυπηρέτηση του πολίτη, ενημέρωση, επικοινωνία, επιμόρφωση, επαγγελματική προβολή κλπ). Το ενδιαφέρον, ωστόσο, των κατοίκων της Δολίχης έχει αυξηθεί, ενώ υπάρχει και η πρόθεση για τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δολίχης.

Κοινοποίηση:

  1. κ.κ. Βουλευτές Λάρισας
  2. κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
  3. κ. Δήμαρχο Ελασσόνας
  4. ΟΤΕ Ελασσόνας
  5. Εφημερίδες και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Ν. Λάρισας

 

Η απάντηση του ΟΤΕ εδώ